Goniec RM
Aktualny czas: 15-03-25, 07:52 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Goniec RM
Aki Stratego Offline
*

Liczba postów: 69

RE: Goniec RM

Wyglad przykuwa, tresc nie zawsze powala. To jest meritum problemu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-13 17:48 przez Aki Stratego.)
04-06-13 16:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Gram w grę, dobrą grę analizuje kolejne dziesiątki minut gry i piszę o grze która ma jakiś poziom coś oferuje. Staram się oddać wrażenia jakie daje sama gra, zaciekawić. Zajmuje to trochę czasu...(recka pewnej gry do Gońca) a obok "ktoś" "recenzuje" jakiegoś gniota czy inną gierkę w sposób - 5 minut pogierzył, 3/4 tekstu lanie wody o grafice, muzyce i kolekcji skryptów z zapowiedzi (jakby to miało kogoś obchodzić) czyli taka jazda po użytych zasobach, a nie po grze. Patrzę kolejne teksty w podobny sposób czasem tylko jakaś przydatna recka...

Ja wiem, że wy się tak jaracie, że jest goniec nie czytając go w większości, bo to wam daje wrażenie, że istnieje sobie jakieś tam pismo makerowe, które ktoś tam sobie tworzy nieważne kto dzięki temu myślicie, że scena makera ma się dobrze i jest na niej jakiś ruch itd. Radzę się obudzić. To pismo tworzą/tworzyli użytkownicy, którzy są często najaktywniejsi.

Kiedy wychodzi kolejny numer widać zupełny brak szacunku do ludzi, którzy tworzyli kolejne teksty, by naprawdę chciało się to tworzyć dalej/współtworzyć. Przyłóżcie raz, drugi swoje łapy do tego skoro nie macie za wysokich wymagań i przynajmniej piszcie jakieś teksty, ale na temat wartych uwagi rzeczy zobaczymy jak długo potrwa cieszenie się w sposób "wspaniale jego kolejny goniec". Przekonacie się, że napisać dobry tekst na temat dobrej / wartej uwagi GRY itp. jest trudno i odczujecie ból dupy widząc jak ktoś się jara, że wyszedł kolejny numer Gońca lub totalnie zignoruje temat zamiast napisać - ten i ten tekst okazał się przydatny itd. Teraz niech mi ktoś powie skąd mają co poniektórzy brać motywacje by pisać do kolejnych numerów...jeśli "publika" nie cieszy się z konkretnych tekstów nie wykazuje, że uznała je za przydatne, ale z faktu, że wyszedł kolejny Goniec...

Czas pisać teksty k***a !!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-13 17:40 przez X-Tech.)
04-06-13 17:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aberccius Offline
*

Liczba postów: 9

Bardzo fajny ten nowy goniec.
05-06-13 19:21
"Pomógł" przyznał(a):
ravenone Offline
*

Liczba postów: 49

Nadrobiłem zaległości. Przez ostatni tydzień na stronie pojawiło się kilka recenzji, zapowiedzi i wywiad. Niebawem kolejne aktualizacje. Zapraszam.

http://www.goniecrm.pl

Swoją drogą faktycznie - trochę spamujecie:P

X- zazwyczaj oczekujesz super recenzji jakiejś super gry.
Nie zapominaj jednak, że i te słabe projekty też są poddawane ocenie
i podlegają pod te same kategorie co hitowe produkcje.
06-06-13 21:29
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Fajny wywiad... :roll:
Te buziaczki na końcu były niespodziewane.

Nie no :lol2: uwielbiam recenzje, gra Cyklopa z pewnością zasługuje na wyróżnienie. Świetnie mi się w nią grało. Mile zaskoczył mnie też widok RPG Makera HD. :euforia:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
06-06-13 21:50
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Hehe... rozbawiła mnie recenzja Creshera.

FABUŁA: Noo... okej fabuła jest dobra.
GRAFIKA: Jest dobra, ale bez rewelacji.
KLIMAT: Klimat jest zajebisty, to największy atut tej gry.
MUZYKA: Utwór muzyczny towarzyszący nam podczas gry dobrany jest świetnie (część składowa klimatu)
MECHANIKA: Jaka k!@#$ mechanika :lol2:

MINUS: "Gra" albo prawie-gra jest zdecydowanie za krótka!

Z wyjątkiem powyższego reszta materiału jest pierwsza klasa :lartarin:
06-06-13 22:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Fabułę oceniłem na 4, ponieważ jest dobra.
Grafika, cóż każdy element do siebie pasuje, a całość przypomina stację kosmiczną, więc uznałem, iż zasługuje na 5.
Klimat, to bardzo ważna część tej gry, jednakże jak dla mnie samo "spacerowanie" trochę go zepsuło. Oczekiwałem troszkę więcej, może trochę mroczniejszej atmosfery, nie wiem.
Muzyka, jak napisałem jest świetna, jednakże w całym projekcie naliczyłem z 3 BGM, dlatego zaniżyłem ocenę, chociaż może trochę przesadziłem xD.
Mechanika, bugów nie było, grę dało się przejść, całość współgrała, zagadka, zmienne przy trzecim zakończeniu działały poprawnie, jednakże jak już wcześniej napisałem "samo spacerowanie" jakoś mi nie przypadło do gustu, więc oceniłem na ją jako dostateczną. Przydałoby się trochę więcej zagadek :)

Jednakże masz rację, chyba trochę przesadziłem z oceną klimatu i muzyki ;d

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-13 23:08 przez Crashykk.)
06-06-13 23:04
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Zrecenzujcie jakąś ciekawą grę w stylu s-f/przygodówka/rpg/cyberpunk/horror - do wyboru, do koloru - z zagranicznych, ale wartą uwagi. To by było coś.

Chętnie oczytam recenzję gry Perfect World od Amadika - jest do pobrania na Tsukuru. Pograłem z godzinę/dwie, ale chętnie sprawdzę opinię kogoś kto przeszedł całość. Nie ma nigdzie recenzji tej gry, a ma bardzo wysoką notę ! Czy się zgadzam z nią po dwóch godzinach gry ? Nie do końca/nie za bardzo....

Popiszcie do Titka w sprawie Pararel Worlds 2 zobaczymy co napisze- jak się ma projekcik.

Te rzeczy warto by było poczytać w Gońcu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-13 21:55 przez X-Tech.)
07-06-13 21:45
"Pomógł" przyznał(a):
ravenone Offline
*

Liczba postów: 49

Nie spać. Czytać:)

http://www.goniecrm.pl

X - zainstalowałem PW, zobaczymy co z tego wyjdzie;)
24-06-13 22:14
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

ravenone napisał(a):X - zainstalowałem PW, zobaczymy co z tego wyjdzie;)

Gitara.

ravenone napisał(a):Gothic, Dragon Age, Risen itp.

Za karę będziesz grał w Szkielecik !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-13 23:06 przez X-Tech.)
24-06-13 22:34
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS