Zwicze Opowieści cz 1 Powrót Króla Wersja: Complete
Aktualny czas: 28-04-26, 14:05 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Zwicze Opowieści cz 1 Powrót Króla Wersja: Complete
Zwiodimus Offline
*

Liczba postów: 12

Zwicze Opowieści cz 1 Powrót Króla Wersja: Complete

Witam, Przedstawiam grę pod tytułem: "Zwicze Opowieści cz1 Powrót Króla."

Spis wersji:
-1.0
-2.0
-3.0
-Complete ( Wersja "Komplete" Oznacza wersję do tej pory najnowszą, i póki co nie znalazłem w niej rażących błędów które przeszkadzają w rozrywce. )

-Fabuła:

Cleo, zwi Legenda dowiaduje się iż został królem, ponieważ jego ojciec Leo, właśnie zmarł, nie wiadomo w jakich okolicznościach. Leo pozostawia jednak bardzo ważne zadanie swojemu syynowi, a mianowicie ma on pozbyć się Lorda Kulosa, największego wroga gatunku zwi by pomścić Zwiodimusa, założyciela rodu. Cleo wyrusza więc w podróż by chronić zwiczość, zostać królem i co najważniejsze zemścić się na Lordzie Kulosie.

Ważne informacje:
-(WYMAGA VX RTP! )
-Świat oryginalnych istot, które żyją własnymi zasadami.
-Czas, w którym można zakończyć grę - 3/4 godziny
-Skrypty nie należą do mnie!
-Grafiki ( Większość moje, wykonane w paincie. Reszta to Rtp. )
-Muzyka ( Żaden utwór nie należy do mnie. Większość to soundtrack z Final fantasy. )

SCREENY

Spoiler: (Otwórz)
Pobierz:
https://docs.google.com/file/d/0B4N6KsFz...sp=sharing

Miłej gry.

Twórca: Zwiodimus, Kamil Drężek.

Zwicza paczka, zawiera wszystkie gry z serii Zwicze Opowieści i nie tylko LINK

Gra fabularna - "Zokus 2014"

Trza robić, nie gadać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-13 12:12 przez Zwiodimus.)
02-07-13 14:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*

Liczba postów: 237

RE: Zwicze Opowieści cz 1 Powrót Króla Wersja: Complete

RTP + rysunki w paincie = kaszanka

Pobieram :aww:

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
02-07-13 15:06
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Liczba postów: 26

To jakiś żart tak ?

Bo stwierdzam ogromne stężenie G**** i szajsu.

1/10

Dziękuje do widzenia.
02-07-13 23:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Wbrew pozorom ta gra nie jest zła.
Jest całkiem długa i rozbudowana. Walki są niezłe, a fabuła jest schizowa i momentami psychodeliczna.
02-07-13 23:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

OzzY, ale serio? Grę w ogóle włączyłeś, czy sugerujesz się ponoć - w większości typowym dla płci brzydkiej - fallicznym kształtem zwiczy. Ogromny plus dla Zwiodimusa (Rubicante) za stworzenie ciekawego świata. Zresztą, choć Noruj sam nie wskazał, może ta recka Ciebie przekona :arrow: http://goniecrm.pl/recenzje/zwicze.html

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
03-07-13 08:16
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Co do OzzY'eigo - całkiem zabawne, że miał mi za złe pojechanie jego gry. Teraz jednak on robi to samo tylko zwyczajnym hejtem a nie uzasadnioną krytyką. Ciekawe podejście trzeba przyznać ^ ^

Co do samej gry... moja mania estetyki nie pozwala mi w to zagrać niestety x.x

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
03-07-13 09:54
"Pomógł" przyznał(a):
Zwiodimus Offline
*

Liczba postów: 12

Przy okazji, powiem coś na temat recenzji Zwiczych w Gońcu. Autor recenzji (Noruj) grał w wersję 2.0, która była strasznie słaba w porównaniu do wersji "Komplete" którą tutaj wystawiłem. Nie umiem teraz wyliczyć ile błędów, dialogów i paru innych rzeczy poprawiłem, ale była ich naprawdę masa. Oczywiście to nie znaczy że teraz ich w ogóle nie ma, bo są, ale spokojnie da się z nimi grać, czytać dialogi bez bólu oczu, Expić, zdobywać przedmioty i tak dalej. Fabułe także zmieniłem, przez co ma się teraz wrażenie, że ma ona sens.

Co do samego zakończenia, to faktycznie jest ono trudne, ale wystarczy wyjść na mapę świata, pozwiedzać trochę i podexpić nasze zwicze i wrócić do Bossa, którego nie mogliśmy pokonać. Dodam także, iż na niektóre Bossy potrzebna jest taktyka, a nie samo: Atakuj, lecz, atakuj. XD

Zwicza paczka, zawiera wszystkie gry z serii Zwicze Opowieści i nie tylko LINK

Gra fabularna - "Zokus 2014"

Trza robić, nie gadać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-13 15:15 przez Zwiodimus.)
03-07-13 12:42
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Viuu napisał(a):Co do OzzY'eigo - całkiem zabawne, że miał mi za złe pojechanie jego gry. Teraz jednak on robi to samo tylko zwyczajnym hejtem a nie uzasadnioną krytyką. Ciekawe podejście trzeba przyznać ^ ^

Co do samej gry... moja mania estetyki nie pozwala mi w to zagrać niestety x.x
Twoja wypowiedź w temacie Huntera nie wprowadza akurat nic to, że nie podoba Ci się Pierwszoosobowa kamera to jest jedynie problem Twój. Gra nie podoba mi się bo dla mnie okładka książki, jest bardzo ważna. Sposób w jaki ta gra jest serwowana nie jest dla mnie w żaden sposób przekonująca więc oceniłem po czym widzę.

Ayene napisał(a):OzzY, ale serio? Grę w ogóle włączyłeś, czy sugerujesz się ponoć - w większości typowym dla płci brzydkiej - fallicznym kształtem zwiczy. Ogromny plus dla Zwiodimusa (Rubicante) za stworzenie ciekawego świata. Zresztą, choć Noruj sam nie wskazał, może ta recka Ciebie przekona :arrow: http://goniecrm.pl/recenzje/zwicze.html
Tak jak wyżej odpisałem Viuu nie podoba mi się okładka w żaden sposób nie zachęca do przedstawionej historii. Gdyby całość grafik była zrobiona w M$ Paint to z wielką chęcią bym zagrał.
03-07-13 13:38
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Viuu napisał(a):
OzzY napisał(a):Twoja wypowiedź w temacie Huntera nie wprowadza akurat nic to, że nie podoba Ci się Pierwszoosobowa kamera to jest jedynie problem Twój.
Heh, no patrz, to tak jak ty w zapowiedzi. Też nie pokazuje nic.
Zresztą widzę, że zrobiłeś się zbyt pewny siebie bo kilka osób ci posłodziło ^ ^

Pewność siebie w moim przypadku nie wynika z internetu :) Dobra chcesz o tym pogadać to napisz na PW :) Nie będę pisał nie na temat w czyimś temacie.
03-07-13 14:09
"Pomógł" przyznał(a):
Omnom Offline
*

Liczba postów: 27

(02-07-13 23:00)OzzY napisał(a):  To jakiś żart tak ?

Bo stwierdzam ogromne stężenie G**** i szajsu.

1/10

Dziękuje do widzenia.

Zawsze bawią mnie osoby, które nie znają filmu/książki/gry ale i tak go oceniają bo czują swoim "szóstym zmysłem", że coś jest słabe.

Co do gry - po początkowym szoku wywołanym specyficzną oprawą muszę przyznać, że gra się bardzo przyjemnie. Póki co jedyne co mi przeszkadza to rozmieszczenie skrzyń z przedmiotami - są zbyt widoczne.

[Obrazek: 29z35w3.gif]
03-07-13 14:28
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS