Golden Forki 2013
Aktualny czas: 14-05-26, 19:26 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Golden Forki 2013
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

RE: Golden Forki 2013

SaE, mi chodziło o to, że każdy ma prawo umieszczać swoją grę gdzie chce, to nie jest wasza własność, a samo namawianie jest już głupie.
Ja np. mam zupełnie gdzieś to, nie lubię za bardzo ludzi z Gospody, bo duża ich część nie wykazuje się specjalnie wysokim (czy nawet jakimkolwiek -.-) poziomem tak kultury jak i inteligencji...
Tyle że nie zmienia to faktu, że swoją grę wystawię tak tu, jak i tam, bo chcę poznać opinię różnych ludzi (nawet jeżeli ich nie lubię). Tak samo może uważać każdy inny, nie wrzucenie gry na jakieś forum bardziej szkodzi samemu twórcy niż forum, czyż nie?

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
23-08-13 17:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

Czy ja pisałam o niezamieszczaniu gier na innych forach? Ja pisałam o NIEZASILANIU GF-ów!!! Bo po co zasilać crapem ich zajebisty konkurs.
23-08-13 17:44
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Zamieszczenie gry na Gospodzie = zasilenie GF-ów? -.-

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
23-08-13 17:46
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Na to wychodzi, że zamieszczanie gry gdziekolwiek = zasilenie GF-ów -_____- Ale w razie jakbyś miał problemy z czytaniem:

Cytat:Kwalifikacja Pełnych Wersji i Dem
Jak w (edit) poprzedniej edycji, produkcje będą zbierane dwiema drogami.

1) Automatyczne kwalifikacje - w konkursie znajdą się wszystkie gry i dema opublikowane w latach 2012-2013 na jednej ze stron współorganizatorów konkursu: Twierdzy RPG Makera, Tsukuru Archive lub w Gońcu RM. Tu pole do popisu mają wszyscy - wystarczy wasza recenzja ulubionej gry do Gońca lub proste wysłanie własnej (lub cudzej - za wyraźnym pozwoleniem!) produkcji do Twierdzy lub TA i sprawa (po publikacji na stronie) załatwiona.

2) Zgłoszenie autorskie na forum - możecie też zgłosić własną (i tylko własną) grę w formie postu w tym temacie. MUSI on zawierać:
- Pełny tytuł gry (z adnotacją: Pełna Wersja lub Demo)
- nick autora (czyli wasz)
- wersję RM w której wykonano grę (RM2000, RM2003/ME, RMXP lub RMVX/Ace)
- datę premiery (wystarczy miesiąc, pamiętajcie, tylko lata 2012 i 2013!)
- link do tematu gry na GRMA (wymagany na potrzeby głosowania, jeśli nie macie takowego - po prostu go załóżcie)
- aktualny link do downloadu (powinien być aktywny zarówno w momencie zgłoszenia jak i w momencie startu części głownej konkursu, aktualizacje są możliwe)
Czyli jeśli nie zgłosisz gry, to w GF-ach nie stanie do konkursu!
23-08-13 17:59
"Pomógł" przyznał(a):
INRE Offline
*

Liczba postów: 46

O BOŻE! To takie... Śmieszne, że muszę tutaj coś napisać.

Cytat:Moja gra na GF się znalazła, choć jej nie zgłaszałem.

Ale jak gra trafia do netu, no to chyba staje się jakby... no... wspólną własnością? Każdy może zagrać, ocenić, skomentować, zrecenzować, czy nagrodzić w konkursie. Na GFy trafiły automatycznie gry recenzowane w goncu i na twierdzy jakby ktoś nie zauważył.

Cytat:Nawet nikt od nich nie pokwapił się ZAREKLAMOWAĆ FORKÓW U NAS!
XDDDD
Jakoś rmxp (w poprzedniej edycji) nie miało problemów z dogadaniem, goniec też pomaga...
No tak, ale są fora, superfora i jest... Ultima

@Mateusz
;_;

Cytat:Do tego niektórym można zarzucić tutaj zajebistą hipokryzję.
Niby tak, ale przecież...
Cytat:Tu naprawdę chodzi tylko o gry.
Tak właśnie.

Cytat:Na to wychodzi, że zamieszczanie gry gdziekolwiek = zasilenie GF-ów
Aha? Ehm... no i co? to jakiś problem? Nie rozumiem. Znów zacytuję.
Cytat:Tu naprawdę chodzi tylko o gry.
Nie o to, kto je zrobił, czy z jakiego forum jest.

Napisałbym coś jeszcze, ale już mi się nie chce. Czytać, cytować...
Idę robić grę, a Wy dalej spinajcie dupy, chętnie jeszcze coś poczytam i się pośmieję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 18:39 przez INRE.)
23-08-13 18:36
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

@SAE: AKT 1

Można śmiecić w różnoraki sposób na forach.

AKT 2:

Raczej wątpię, żeby ktoś się przejmował na dłużej paroma tekstami, które się posypały na forum w obie strony. Ja osobiście mam wyrąbane lubie te wasze fora gospody czy nie gospody, bo można się czasem pośmiać, a czasem dawać energię do tworzenia arcydzieł, a czasem nawet w coś ciekawego zagrać.

AKT3:

Chodzi MI głównie o poziom gier konkursowych, na które zachorowała scena i zamiast zaprzestać były doładowywane w większych hurtowych ilościach jak śmieci wrzucane do lasu. Dobre pojazdy gierek nie są złe. Odkąd skończyło się zapychanie lasu syfem pojawiają się przyzwoite gry nawet warte sprawdzenia. Innowacyjne. Dlaczego ? Bo w lesie już nie ma śmieci las jest zachęcający, więc więcej ludzi odwiedza nasz lasek, a w czystym lasku dostają weny twórczej. pif paf

AKT4:
Słyszałaś o takiej stronie jak twierdza rpgmakera ? To o czym piszesz potwierdza, że nie XD

Oficjalnie forum, które było forum tsukuru.pl zmieniło nazwę na Gospoda i stało się forum dwóch sajtów. Pierwszy sajt w Polsce poświęcony rpgmakerowi posiadał forum nazywane gospodą, ale zostało zamknięte - twierdza rpgmakera ma obecnie wspólne forum wraz z tsukuru archive. XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 18:58 przez X-Tech.)
23-08-13 18:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

INRE, patrząc na twoje głupio prześmiewcze zdania, powinnam je zignorować, odpowiem jednak jak na byłego moda forum przystało.

Dla ciebie UF to tylko publikator, dla mnie jednak to miejsce o dużo większym znaczeniu. Może kiedyś zżyjesz się z jakimś forum na tyle, że trafi ciebie jego lekceważenie. Propozycje współpracy z UF były już kiedyś rzucane. Zawsze jednak kończyło się na negatywnych komentarzach. Poczytaj archiwum rmxp.pl. Nawet tam kiedyś o tym wspominano. Jednak zawsze były głosy niezrozumianego sprzeciwu. Jak dobrze pamiętam właśnie "kumoterstwo" podawano jako argument, choć i tak w większości jego brakowało. Przeczytaj więc opinie w temacie, który wyżej podesłałam na temat łączenia.

Według ciebie jeśli gra trafia do netu to jest wspólną własnością lol To autor już nie ma nic do gadania? Wrzuć swoje zdjęcie! Pooglądam, skomentuję, wystawię w konkursie.

Napiszę jeszcze raz - bo sens posta gdzieś zaginął - jeśli oni mają nas w dupie to my też ich miejmy.
23-08-13 19:25
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Cytat:jeśli oni mają nas w @#$%& to my też ich miejmy

Mowy nie ma, SaE. Rozumiem cię, ale, naśladując te Boskie Smoki, nie będziemy lepsi od nich. A niektórzy z nich są tak zepsuci, że komplementem byłoby nazwać któregoś z nich Pinocchimonem.

Lepiej, żebyśmy zorganizowali własny konkurs, w którym startują wszystkie gry, które zostały zgłoszone przez swoich twórców, bez wyjątku. Powiem ci, że w Złotych Widelcach 2010 startowałem z grą "Miasteczko Nowoczesne 3" i to był mój pierwszy start. I gdyby nie ten belfegor, Jazzwhisky, to teraz miałbym drugi start ("Miasteczko Nowoczesne 4" i "Miasteczko Nowoczesne 4-2" w Złotych Widelcach 2013). Jeśli ravenone nic nie zrobi, to już nigdy więcej w Złotych Widelcach nie wystartuję.

Poza tym te Golden Forki są bezsensowne, ponieważ ten, kto wpadł na pomysł z nimi, chciał zjednoczyć Polską Scenę RPG Makera, co się nie udało (wszyscy jednoczą się tylko na okres gali). Przypuszczam, że Polska Scena RPG Makera zapomniała o woli i bardziej chodzi im o gry. Proste gry można zrobić moment, ale na te z większym rozmachem (niekoniecznie komercyjne) mogą być potrzebne nawet lata. Mówi się, że Polska Scena RPG Makera upadnie, kiedy nie wyjdzie żadna gra. W rzeczywistości scena upadła, zapominając o Woli. Gry to tylko owoce. To właśnie Wola podtrzymuje Scenę przy życiu. Złote Widelce to tylko rytuał. Można go sobie odpuścić. A jeśli Scena będzie istniała dalej, to będzie to już inna społeczność, niż ta, którą teraz znamy pod tą nazwą.

Na koniec zapraszam do felietonów na Twierdzy Nowoczesnej, gdzie możecie sobie poczytać o wzlotach i upadkach.
http://twierdza.modern-ltm.cba.pl/index....rpg-makera

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
23-08-13 20:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
PaayJer Offline
*

Liczba postów: 38

@2UP
Przysłowie powiada:
Cytat:Nie rób drugiemu co tobie nie miłe
. Poza tym sądzisz, że wszyscy na Gospodzie mają taką opinię o Ultimie? Jeśli nawet to chyba właśnie trzeba by było podjąć starania by pokazać, że Ultimowicze (przez co rozumiesz udzielających się dużo na ultimie jak sądzę) mogą także stworzyć świetne gry. Spójrz w temat z grami. Sprawdź, które gry są typowo "ultimowe" jeśli musisz. Następnie zgłoś dobre gry na Golden Forki. Jeśli rzeczywiście ocenią je bardzo źle, chodź gry były OK, to gratuluję - wygrałaś. Czasem warto ruszyć cztery litery i potem nie narzekać. Już chyba lepszych wyborów podejmują te wszystkie Tuski i Komorowskie, które piszą gorzej niż nie jeden Ultimowicz.

[Obrazek: 20481.gif]
Kursy PJ!!!
[Kurs 1] Kliknij tutaj!
[Kurs 2] Kliknij tutaj!
[Kurs 3] Kliknij tutaj!
[Kurs 4] Kliknij tutaj!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 22:40 przez PaayJer.)
23-08-13 22:38
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Zostawić forum na dzień :ehe:

SaE, Twoje wzburzenie naprawdę nie jest potrzebne. Podobne opinie o UltimaForum pojawiają się co jakiś czas... i co z tego (?). Podejrzewam, że Twój apel po prostu "zaszedł za daleko". Rozumiem zamysł, jednak nie włączajmy się w międzyforumowe zatargi. Jeśli ktoś ma złe zdanie na nasz temat, tym bardziej nie wkładajmy mu argumentu do ręki. Potwierdzimy tym samym uprzedzenia, a i przy okazji – wyszukując wokół "wrogów" UF – zamienimy się w zaszczute forum z mnóstwem kompleksów. Znamy przecież swoją wartość :aww:

Prawda jest też taka, że jako forum nigdy nie występowaliśmy do organizatorów Golden Forków z propozycją współpracy. Nie ukrywam, że zawiniły (onegdaj razz ) głośne sprzeciwy, ale i nasz wstręt do sytuacji problematycznych i niezręcznych. Skoro dotąd organizatorzy w obecnym składzie odnosili sukces, po co wtrącać się w konkurs, który zakrawa już o tradycję w tamtejszych stronach. To trochę jak wkraczać w sferę cudzej obyczajowości :roll:

Pamiętam GF-y sprzed dwóch lat. Świetnie się przy nich bawiłam, oczywiście swoje głosy wykorzystałam, i mam nadzieję, że w tym roku również przyjdzie mi zagłosować na faworyta. A do czasu rozpoczęcia konkursu, skoncentrujmy się lepiej na realizowaniu RM-owego hobby – na tworzeniu gier.

Temat oczywiście zamykam. Wkrótce zostanie wygaszony.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
23-08-13 22:58
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS