Forum umiera?
Aktualny czas: 28-04-26, 23:36 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Forum umiera?
Diablo Offline
*

Liczba postów: 196

Forum umiera?

Czesc Ultimateamowicze. Z forum dzieje sie cos zlego. Do niedawna byl to jeden glownych (obok gospody, twierdzy i tsukuru) osrodkow makerowcow. Jednak szczerze mowiac ja ucieklem stad. Na forum pojawiaja sie w wiekszosci gnioty, aktywnosc w tematach gier, ktore trudniej zjechac jest zerowa. Oblegany jest jedynie chat, natomiast forum umiera (czyt. takze: "jest okupowane przez tworcow niegodnych nazwania gra tworow"). Wyjatki sa ale to nie zmienia faktu, ze poziom ultimy od jakiegos czasu jest daleko w tyle jesli chodzi o porownanie. Szkoda, bo moja przygoda z makerem zaczela sie na tym wlasnie forum, jednak dla szanujacych sie tworcow dobrym srodowiskiem jest dzis twierdza i gospoda. Czekam na wasze (oby bezhejtowe czyt. "madre") odpowiedzi. Wiedzmin Diablo z Rivii ;)
01-10-13 21:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Forum umiera?

Widać Diablo, że na ultimie jesteś krócej, niż reszta. Co jakiś czas na forach pojawia się taki przestój, szczególnie w okresie ponownego wracania do szkoły, a gnioty były i być będą. Po prostu teraz większość "dojrzałych" twórców ma na głowie licea, technika, niektórzy matury i zaliczenia na studiach, a dzieci mają po prostu za dużo czasu, dlatego nie martw się. To nie pierwszy taki raz i nie ostatni :)

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
01-10-13 22:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Jednak porownaj np poziom gier z gospody i ultimy? Oni tam tez maja starszych uzytkownikow a jednak ciagle cos sie dzieje ;) z Ultima bylem od 2007 roku ;)

BTW czemu na Gospodzie ocenie podlega i gniot i dobra gra, a na ultimie przewaznie wszyscy tylko gnioty hejtuja?

@Edit:

Takie tez porownanie:
Ultima jest jak piaskownica - masa dzieciarni, zas piaskownice nadzoruje (ogolnie mowiac) TagTeam (czyli wlasciwie Ayene ktora jest genialna i Lartarin ktorej na serio udalo sie SK) ze swoimi o poziom odskakujacymi wyzej od reszty userow forum projektami i niewielu dobrych tworcow pokroju np Viuu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-13 22:22 przez Diablo.)
01-10-13 22:14
"Pomógł" przyznał(a):
Leoś Offline
*

Liczba postów: 61

Pamiętam, że Diablo tuż przez upadkiem rmxp.pl napisał, że to najbardziej aktywne forum o rmie w Polsce. Więc nie przejmowałbym się nadto jego przeczuciami :D
01-10-13 22:18
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Jednakze popatrz na to ze Diablo zmadrzal, wydal w miare grywalne dwie gry i wlasciwie jako srodowisko glowne podaje gospode ;) Leoś w tym wypadku nie masz racji porownujac mnie z kiedys tam i mnie z dzisiaj. Czlowiek uczy sie cale zycie ;)
01-10-13 22:31
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Geralt napisał(a):z Ultima bylem od 2007 roku ;)
To już dawno powinieneś przyzwyczaić się do takiej sytuacji. To forum nie jest uznawane za jakąś główną część sceny, istnieje, aby łączyć osoby o wspólnych zainteresowaniach, a o ile dobrze pamiętam z wyczytanych fragmentów powstało by promować dzieła Tagteam'u, a nie wspierać scenę.

Gospoda to jednak coś całkowicie innego. Niby również łączy osoby, posiadające podobne hobby, jednakże chodzi o jakość gier, siedzą tam tak zwani "starzy wyjadacze" polskiej sceny. Zauważ, że gdyby pojawiały się tutaj wszystkie projekty z ich forum, styl komentowania również by się zmienił. Dodatkowo mamy bandę dzieciaków, która wpisując w googlu znalazła ultimę i stwierdziła, że stworzy sobie "Gotika"... :D

Poza tym zobacz sobie dział z pełnymi grami. Ma nie całe 2 strony, a dema często wyglądają tak, że szkoda na nie nawet klawiatury ^^

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-13 22:37 przez Crashykk.)
01-10-13 22:32
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Mowisz dokladnie o tym co ja CrasheR ;) macie bande dzieciakow ktora nie interesuje sie w ogole TagTeamem tylko robi z was osobna czesc sceny. Natomiast jakos gier na ultimie jest biedna i o tym tez mowilem. Jesli ktos wiec chcialby uczyc sie od "starych wyjadaczy" i podniesc poziom, polecam Gospode, z ktora byla moja glowna podpora w 1,5 projektow xD Dzieki niej tez te projekty nie sa juz gniotami. Wiele mozna sie nauczyc grajac w gry z tamtego srodowiska (Taka Saga Demonow Akiego, Nitcher etc.)

Co do aktywnosci mozesz miec racje i w tym jeszcze zgodzic sie moge.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-13 22:41 przez Diablo.)
01-10-13 22:39
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Nie pisz do mnie tak jakby to było moje forum ^^ Ja nie utożsamiam się z żadną ze stron.

Niedokładnie rozumiem o co chodzi Ci w tym temacie. Chcesz wytknąć to, co spotyka każde forum (czytaj: dzieci), słaby poziom gier, czy pochwalić gospodę, bo dla mnie to na rozmowę o "umierającym" forum nie wygląda. ^^

Prawda jest taka, Ultima ma swój specyficzny sposób bycia, swój klimat i nikogo nie powinno obchodzi to co się tu dzieje. Jeżeli komuś nie pasuje atmosfera, czy poziom gier wydawanych przez "naszych 5 dniowych użytkowników", który zaczynają od pytania jak dodać skrypt, to zawsze może zmienić środowisko. :)

Geralt napisał(a):Wiele mozna sie nauczyc grajac w gry z tamtego srodowiska (Taka Saga Demonow Akiego, Nitcher etc.)
Szczerze śmiem w to wątpić i powiem Ci, że to (przepraszam za brzydkie słowo) gówno prawda. Czy czytając twórczość Tolkiena, Rowling, książki Kinga nauczę się sam napisać powieść? Może trochę mi to pomoże zaczerpnąć inspirację, ale bez własnych umiejętności, wyobraźni, talentu nic nie wskóram :roll:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-13 22:51 przez Crashykk.)
01-10-13 22:48
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Pisac nie, ale zdobedziesz nowe inspiracje oraz zwiekszyc zasob jezykowy.

Fakt ze to zaczelo wygladac na reklame, ale szkoda mi starej ultimy ktora byla na prawde przyjemnym i mimo wszystko trzymajacym poziom forum. Byl Cres, byly inne projekty.

Szczerze to ultima ma tez charakter podstawowki, z genialna nauczycielka jaka jest Ayene. Tylko ze czlowiek musi dalej sie rozwijac.
01-10-13 22:56
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

W takim razie rozwiń skrzydła i fruń, nikt Cię tu nie trzyma ^^

Geralt napisał(a):Pisac nie, ale zdobedziesz nowe inspiracje oraz zwiekszyc zasob jezykowy.
Zasób językowy nie da nic bez umiejętności pisania :)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-13 23:02 przez Crashykk.)
01-10-13 22:58
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS