Pytania i Odpowiedzi
Aktualny czas: 28-04-26, 16:48 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Pytania i Odpowiedzi
Kazek Offline
*

Liczba postów: 2

RE: Pytania i Odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące face'ów.
Używam RPG Makera VX. Stworzyłem sobie dwa face'y - jeden przez generator, a drugi własnoręcznie. W obu przypadkach, gdy chcę użyć ich w programie, zaznacza się jedynie fragment face'a, a nie całość tak jak powinna być. Czym to może być spowodowane i jak to naprawić? Proszę o pomoc :p
18-11-13 17:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
aron155 Offline
*

Liczba postów: 70

Nie zgadza się rozdzielczość pliku ;) Stwórz nowy obraz o wymiarach 384x192 piksele (4x2 face'ty) i dodaj do niego to co stworzyłeś ;) Zacznij od lewego górnego rogu, w jednym pliku możesz mieć 8 face'tów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-13 19:19 przez aron155.)
18-11-13 19:18
"Pomógł" przyznał(a):
Kazek Offline
*

Liczba postów: 2

Wszystko śmiga, dzięki :)
18-11-13 19:19
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

MarcineQ napisał(a):Zablokowałem by nie można wchodzić po ścianach ale w grze testowej jak i normalnej dzieje się coś takiego:
Sprawdź, czy w wyższych warstwach nie masz wypełnienia przezroczystym elementem z przechodnością. To dość typowy problem.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
19-11-13 18:58
"Pomógł" przyznał(a): duganhack
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

(19-11-13 18:58)Ayene napisał(a):  Sprawdź, czy w wyższych warstwach nie masz wypełnienia przezroczystym elementem z przechodnością. To dość typowy problem.

Na 1 warstwie mam te ściany, i środek dachu. Jak najwięcej trzeba dać na 1 warstwie czytałem, na drugiej już te z tłem a na 3 jakieś okna.
Postawiłem ściany na 1 i drugiej i działa, spróbuje jakoś ten dom modelować by pasował.

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
20-11-13 06:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
WinterWrath Offline
*

Liczba postów: 9

Witam,wszystko zaczęło się z nowym kompem,RGSS2 Player włącza się bardzo wolno (około półtorej minuty),to znacznie opóźnia testowanie gry,proszę o pomoc ;-(

Spoiler: (Otwórz)
27-12-13 15:01
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

Kazek napisał(a):Mam pytanie dotyczące face'ów.
Używam RPG Makera VX. Stworzyłem sobie dwa face'y - jeden przez generator, a drugi własnoręcznie. W obu przypadkach, gdy chcę użyć ich w programie, zaznacza się jedynie fragment face'a, a nie całość tak jak powinna być. Czym to może być spowodowane i jak to naprawić? Proszę o pomoc :p

Wiem, że już Ci ktoś pomógł. Ale chcę powiedzieć, że jak robisz w generatorze i Ci się cały nie zaznacza to w nazwie pliku na początku trzeba dodać "$" :)
Przynajmniej tak jest jak się tworzy chary.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-13 17:12 przez Gorn5.)
27-12-13 17:10
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

(18-11-13 17:37)Kazek napisał(a):  Mam pytanie dotyczące face'ów.
Weź gotowy szablon z innymi facesetami i wklej w niego swój, po czym zmień nazwę i wrzuć do gry =) Proste, łatwe i logiczne :P
27-12-13 18:14
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

Rave napisał(a):Może mnie ktoś pokierować na kurs RGSS3? Obojętnie czy po polsku czy angielsku, oba znam. Niby mam "suchą" dokumentację RGSS3, ale zawsze mi lepiej wchodzi do głowy wiedza w formacie kursu/tutoriala.

Obecnie szukam polskiego kursu do RGSS3 i nie mogę znaleźć. Mógłby ktoś zarzucić linkiem?
25-01-14 22:22
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

Czy jak folder z audio ukryje i dam na hasło, czy ogółem ukryje np takim sposobem:
Spoiler: (Otwórz)
To czy program nadal będzie go odczytywał? nie chciałbym by ktoś mógł okraść jakąś autorską piosenkę. A może istnieje inny sposób na blokadę, a może się nie da i mogę się martwić.

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
27-01-14 15:40
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS