Łowczy
Aktualny czas: 28-04-26, 08:29 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Łowczy
Diablo Offline
*

Liczba postów: 196

Łowczy

Łowczy

Fabuła
Ankh jest uczniem w Zakonie Łowczych. Razem z przyjacielem Celtem postanawiają uciec. Nigdy nie chcieli zostać Łowczymi. Pracują dorywczo i często zmieniają miejsce zamieszkania. Pewnego dnia trafiają do wioski terroryzowanej przez wampira...

Zakon Łowczych - elitarni łowcy potworów na usługach króla. Przeznaczeni do zakonu zostają odebrani rodzinie w wieku 7 lat. Życiowym celem Łowczych jest ochrona ludności za pieniądze. Zakon jest jednym z najbardziej uprzywilejowanych, jednak jedynie członkowie kapituły żyją w dostatkach... Łowczy są pozbawiani wszelkich skrupułów i uczuć. Po szkoleniu są już tylko cieniem dawnego siebie...

Screeny

[Obrazek: zezl.png]
[Obrazek: igc3.png]
[Obrazek: t0vg.png]

Muzyka:

Cały soundtrack to wybrane utwory muzyki celtyckiej autorstwa Adriana von Zieglera. Folder SE został zapożyczony z gry LunaTera. Przepraszam za brak wcześniejszego poinformowania autora, że pożyczyłem jego zasoby :-)

Bohaterowie:

[Obrazek: hv2i.png]
Ankh - młody Łowczy, dezerter. Nie przeszedł szkolenia. Jest raczej praworządny, choć wg prawa to przestępca.

[Obrazek: 6eam.png]
Celt - realista, młody mnich. W odróżnieniu od Ankha nie cieszy się z ucieczki. Stara się unikać problemów.

Skrypty

-Simple Sideview;
-Victory Aftermatch;
-Auto Pop-up;
-Napisy Końcowe;
-Menu Delux;
-Nowe menu umiejętności i przedmiotów;
-HUD złota;
-Fullscreen++;
-Paski HP wrogów;
-Numer wersji gry;

Gra do pobrania

DOWNLOAD GAME v1.2

Jeśli ktoś nie posiada RPG Makera Vx Ace to tutaj można pobrać RTP - DOWNLOAD RTP

Parę słów od autora

Jest to krótki projekt, który stworzyłem dla własnej przyjemności. Chciałem się przekonać, że potrafię zrobić coś nie tak "ciemnego" jak Arkana i przełamać Diablo-schemat. Jestem świeży w tych klimatach, ale mimo to - dumny z mej mini gierki. Łowczy to gra na max 40 minut. Liczę, że przyjemnie będzie się grało. Szczególne podziękowania dla Kleo i Soula, którzy miliard razy przechodzili grę w kółko aby wyłapać błędy ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-14 14:38 przez Diablo.)
20-02-14 22:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

RE: Łowczy

Po screenach widać, że nie używasz shifta na mapach ani cienia. Jak będę mógł to ci się odezwę i powiem jak się za to zabrać.

Fabuła wieje wiedźminem :P
Dzień lub dwa minie zanim zagram, to wtedy postaram się ocenić jakoś konkretniej.
20-02-14 23:35
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Moim zdaniem zawiera się w tym zalążek przyjemnej przygody sądząc po samym opisie , fabule, postaciach. Proste, ale wydaje się takie na luzie i przygodowe. Aż zastanawiam się nad pobraniem.
21-02-14 00:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Oryginalny pomysł! Brawo.

cough kruk cough wiedźmin cough
21-02-14 02:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Noruj, moze najpierw zagraj, a potem wypowiedz sie na temat swoich domyslow ;)
21-02-14 10:19
"Pomógł" przyznał(a):
ZioluS Offline
*

Liczba postów: 12

Przeszedłem grę na 1 levelu, nie zabijając nikogo oprócz głównych bossów xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-14 13:44 przez ZioluS.)
21-02-14 13:03
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Wow Buntownicy... XD

Pobierzemy, zobaczymy :D

RTP jest wymagane w całości?

EDIT: Z resztą, nieważne - pobiorę.

Troszkę mało o tej fabule. Jakiś ogólny cel w grze?

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-14 13:29 przez ADI.)
21-02-14 13:24
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Takie trochę nieładne zagranie... wziąć i skopiować folder "SE" z luny i wrzucić do swojej gry.

Ogólnie... ja nie wiem, jakieś nijakie...
Walka nudna strasznie (brzydka wizualnie - praktycznie zero animacji).
Fabularnie... nie wiem, jak znajdę czas by ukończyć to pewnie dopiszę.

noruj napisał(a):Oryginalny pomysł! Brawo.

cough kruk cough wiedźmin cough
Kruk to bezczelna kopia Wiedźmina... więc do Kruka też powinieneś się czepnąć.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
21-02-14 16:43
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Viuu: Nie chciałem robić hitu czy jakiegoś odlotu. To miał być luźny projekt. A apro pos SE to ja się ciebie o to na skajpaju pytałem xD if you dont remember xD

ADI: Cel się zmienia wraz ze zwrotami akcji ;)

Update ze względu na zbyt łatwego last bossa: http://speedy.sh/HP9RK/Lowczy.exe
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-14 17:45 przez Diablo.)
21-02-14 17:14
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Grałem Diablo, przeszedłem nawet.
I wciąż, zakon łowczych to nic oryginalnego - pozbawieni uczuć zabójcy potworów. Naprawdę nie stać cię na coś lepszego, co nie będzie się kojarzyć z Wiedźminem?

A gra całkiem przyjemna, chociaż strasznie krótka. Jakbym się miał przyczepić do kilku rzeczy to generalnie dziwi mnie, że Ankh jako Łowczy na starcie gry nie ma żadnej umiejętności. No ja rozumiem, że nie skończył szkolenia, ale wciąż - przez cały czas jaki tam był nie nauczył się niczego? To samo dotyczy tego drugiego młokosa. (Dziwi mnie jeszcze jedno - skoro obaj panowie byli w tym zakonie łowczych i uciekli, to czemu jeden ma klase Łowczy, a drugi Mnich...?)
Mechanika może być - walk zdecydowanie za dużo - tzn za dużo tych potworów, które tak bezczelnie zagradzają drogę - bo i nie ma po co się z nimi bić. Grę ukończyłem bodaj z 4 lvl Ankha, a ruszyłem może 1/10 tego całego ustrojstwa. Ktoś pisał, że przeszedł grę z 1 lvl! :D
Tzn, niby fajnie, że jak ktoś lubi to może sobie powalczyć, ale wyobrażam sobie to wkurzenie kiedy jakiś gracz specjalnie poexpi, żeby 10 minut później skończyć grę :)
Trochę nielogiczności - Zawadiaka, jeden z pierwszych przeciwników ma umiejętność narzucającą status Ciszy, a żadna z postaci nie ma nawet jednego czaru, żeby to było w ogóle uzasadnione xD
Albo Ankh - tęga głowa widzi grób, z którego dowiaduje się, że pochowany został zabity przez wampira i stwierdza, że miasteczko ma problemy z wampirem. Rozumiem, że Łowczych nauczono po grobach rozpoznawać ile groby mają dni/lat. Bo przecież mógł być pochowany z kilka lat wcześniej, albo i dłużej.
No, ale to takie czepianie się. Po prostu zwracaj uwagę na takie drobnostki.
Za to końcówka fajna
Spoiler: (Otwórz)
Muzyka przyjemna, ale trochę nie pod ten klimat. Heroesy byś sobie darował, a ogólnie nutki bardziej na crpga niż jrpga.
Fajna oprawa wizualna, grafika spoko, fajne te paski po walkach i napisy o złocie (chociaż robią się śmieszne sytuacje jak po pokonaniu człowieka ktoś żartuje o potworach zjadających pieniądze x d)
ps:
-po wykonanym side-queście z irytującymi wilkami (ogłuszenie wrr)
koleś znika.
-przy ucieczce ucieka potwór, a nie my... Innowacyjne podejście
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-14 03:22 przez noruj.)
22-02-14 03:10
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS