Może kapsle od butelek, albo tabletki-antybiotyk popromienny. Do mnie przemawiają kolorowe odłamki szkła, ogółem rzeczy, które mają jakąś wartość sentymentalną lub symboliczną a może łuski po nabojach? sam zdecyduj
^
|
Mój poprzedni bełkot

Jeśli podgatunek jest:
Mroczny
Masy świeżego mięsa armatniego - mutanty, zombiaki itp. Zabijasz albo jesteś zabijany - oto motyw gry.
Wtedy sprawa jest prosta - najcenniejszą rzeczą staje się amunicja (ewentualnie specjalne "złote" [lub inne] naboje, albo same łuski
Beznadziejny
Śmieci, garstka ludzi itp. Nasuwa się pytanie "po co teraz żyć". Bo żyć jest ciężko - ciężko coś zjeść, wypić, mieć gdzie spać, nie mówiąc już o myciu.
Wtedy najlepszym (według mnie oczywiście) rozwiązaniem były by małe śmietki np. kapsle, lub szkiełka
Ruski(XD) Ruscy co lubią robić? Chlać hektolitry wódy, ale wóda to itemek. A jaka jest inna używka prócz alkoholu? Papierosy -
więc walutą mógłby być tytoń lub gotowy papieros.
Telenowelowy
"Chernobyl sir!" i wszystko jest jasne - jeśli nie zabiją Cię zagrożenia postatomowych pustkowi, zabije cie promieniowanie. Każdy trzęsie du*ą, kiedy to umrze (chyba, że to Kapitan Bomba

) - możesz umieścić w grze jakąś laskę, która umrze jeśli nie podejmiemy dobrej decyzji z tymi lekami. Tabletki jedynie opóźniają zgon,
i to jest to! Np. jakaś substancja do strzykawek, tabletki, albo stare, dobre "apteczki"
No i stało się - ja się produkuję, a tu mnie jednym, dwoma zdaniami wyprzedzili