Koncepcja Gry
Aktualny czas: 29-04-26, 00:26 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Koncepcja Gry
egzudus Offline
*

Liczba postów: 24

Koncepcja Gry

Mam pytanie, jest dla mnie nawet ważne.
Otóż gdy wspominałem z przyjacielem grę Brutal Legend wpadłem na ciekawy pomysł na opowiadanko(Na początku) które miało opowiadać o świecie fantasy oczywiście gdzie są królestwa muzyczne (Pop[Ale ten taki w miarę normalny jaki kiedyś leciał na MTV i Viva ;p]Reggae,Elektroniczna muzyka,Metal,Rock/Punk,Rap,Klasyczna) i w każdym jak można się domyślić panuje klimat danej muzyki. Opowiadanie miało być bardziej przygodowe ze względu, że cały świat miał zostać zaatakowany przez wrogów z "mrocznej" krainy muzyki tego typu: http://www.youtube.com/watch?v=yzC4hFK5P3g lecz nie koniecznie japońskiej.
Głównym bohaterem opowiadania miał być nastolatek który od niedawna zagłębia się w muzyce i nie jest fanem jednego gatunku. A bo o tym nie wspomniałem, że jest to mniej więcej świat, który w koncepcji tego uniwersum jest światem który sobie wyobrażamy, że tak powiem podczas wsłuchiwania się w ulubione kawałki. Wracając do bohatera to właśnie przeniósł się do owego świata na trochę przed wybuchem "PON PON PON" i innych rzeczy nawet polskich :D. Podczas tego okazuje się on coś na rodzaj wybrańca i to właśnie on musi uratować ten świat(Tak wiem ultra oklepane ale piszę coś na rodzaj bo na razie to tylko koncepcja). A ostatnio wpadłem na pomysł aby zamiast opowiadania zrobić z tego grę w naszym ukochanym RPG Makerze. Tak więc tutaj pytanie do Was ludu! Nie zwracając uwagi na samo wykonanie czym mam zamiar się zająć solidnie(i przede wszystkim nie sam) chciałem zapytać czy podobała by się Wam gra z takim tłem fabularnym, dodam także, że w grze nie zabraknie czegoś typu jak muzyczne artefakty lub muzyczna broń jak np: Działo Dubstepowe (http://www.youtube.com/watch?v=hDlif8Km4S4 <3) czy Gitara Elektryczna nawalająca błyskawicami.
Tak więc liczę, że podejdziecie do tego wpierw neutralnie, a nie stawiając od razu na nie :)

-Wiem, że ta gra może urazić ludzi którzy słuchają muzyki typu Nici Minaj,Kwiatkowski,JB itd. ale jestem na to gotowy i przy dawaniu dema oraz pełnej wersji będę przed tym ostrzegał ;p.

"Jeżeli zadanie jest warte, by je wykonać, warte jest również, by umrzeć je wykonując." - Żołnierz Imperialny (WH40K)

[Obrazek: fairytail.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-14 11:56 przez egzudus.)
21-03-14 11:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Koncepcja Gry - egzudus - 21-03-14 11:52
RE: Koncepcja Gry - ADI - 21-03-14, 13:49
RE: Koncepcja Gry - egzudus - 21-03-14, 16:13
RE: Koncepcja Gry - Adrapnikram - 21-03-14, 19:38
RE: Koncepcja Gry - egzudus - 21-03-14, 20:16
RE: Koncepcja Gry - Amelanduil - 21-03-14, 20:24
RE: Koncepcja Gry - egzudus - 21-03-14, 20:28
RE: Koncepcja Gry - egzudus - 22-03-14, 12:24
RE: Koncepcja Gry - Amelanduil - 22-03-14, 12:26
RE: Koncepcja Gry - egzudus - 22-03-14, 12:55
RE: Koncepcja Gry - Negatin - 25-03-14, 11:19
RE: Koncepcja Gry - egzudus - 25-03-14, 12:52

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS