Problem ze zmianą nazwy bohatera
Aktualny czas: 26-05-26, 01:57 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Problem ze zmianą nazwy bohatera
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Problem ze zmianą nazwy bohatera

(21-06-14 23:42)kanumerki napisał(a):  Hm.. tak teraz pomyślałem czy nie popełniłeś jakiegoś błędu podczas tworzenia wyboru bohatera. Bo jeśli już wybierzesz bohatera to on ma przy sobie klucz identyfikacyjny (ID). I jeśli wybierzesz bohatera o ID np. 2 co dalej? Zmienisz nazwę bohatera na inną. No dobra. Wypiszesz nazwę bohatera o ID 2 aby gracz wiedział jak się nazywa. I tu dochodzi to błędu. Bo co jeśli gracz wybierze bohatera o ID 3, a ty w wiadomości podasz mu nazwę bohatera od ID 2? ... Nie zobaczy on nazwy przypisanej dla tego z pod 3.
Zresztą zobacz czy czasem ten bohater to naprawdę ten bohater, zauważ że komenda zmiany nazwy bohatera wymaga wyboru, Jaki to bohater(podaj jego ID). Co oznacza że z góry musisz przewidzieć jaki gracz wybierze bohatera.

Sprawdzałem i komenda do wyboru nazwy postaci nie działa, gdy przychodzi do menu z jakiegoś powodu. No chyba, że podejmiemy decyzję co do nowej nazwy bohatera za gracza.
Nie wiem dlaczego, ale coś z tym jest nie tak. :co:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
22-06-14 00:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Problem ze zmianą nazwy bohatera - Yoroiookami - 22-06-14 00:15

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS