(27-06-14 22:37)Cairax napisał(a): Rozumiem ze forowicze się niewypowiadają bo gra rzuca na kolana ale ty NADHALA czyli RIKU hyhyhyh jeszcze nieprzeszłaś??
To proste. To gra zrobiona dla znajomych. To czuć od pierwszych chwil, że po za skupieniem na miganiu do znajomych nie przyłożono starań do innych elementów. Początkowo ma się wrażenie, że to scenówka dla kilku kolegów z "reala" przerywana co kilka minut jakąś walką niczym visual novel z urozmaiceniami...
Dopiero po około 20 minutach ku mojemu zdziwieniu gra zaczyna wciągać fabułą i imponować prostymi/genialnymi, ale fajnie przemyślanymi sytuacjami. Stopniowo z liniowego zestawu scenek daje co raz ciekawsze elementy rozgrywki niż tylko przerywanie rozmów walkami - poziom dialogów i sytuacji również wzrasta, a pewne rzeczy zdają się ciekawie powtarzać/łączyć i rozwijać i to może budzić zdumienie...naprawdę.
Czemu dalej w to jeszcze nie grałem. Trudno mi powiedzieć, ale chyba dlatego że kiedy postanawiam wziąć się za jakieś gierki na co ostatnio przeznaczam z 15 minut na dzień to wchłaniam w zmechanizowane tytuły (ACE COMBAT 3 PSX rulez xd), a nie opowiastki przerywane chwilami rozgrywki. Mimo to zapewniam, że ta gra robi się co raz lepsza im dłużej się w to gra i co raz bardziej odchodzi od wrażenia gry zrobionej dla znajomych, ale czegoś co poprawia humor/zaskakuje i imponuje dialogami/sytuacjami. Tę grę czujesz dzięki dialogom i postaciom. Czuć, że to jest zrobione na zasadach zabawy i skupieniu na tekście jako głównym mięsie gry.
Największe plusy to:
Oddajecie realnie te postaci dosłownie tak jakbyście kserowali rozmówki z gg/realnych rozmów.
Wciągają są spiny między postaciami pokazujące ich charaktery t0 bardzo ciekawe (!)
Po około 15-20 minutach występuje mega dobry humor sytuacyjny.
Ogólnie to jednak to podejście do gry takie, a nie inne tworzy swojski klimat.
Dialogi jakiekolwiek są chwilami napisane na luzie chwilami poważnie itd. są przekonujące mimo wszystko i tworzą in this game swojski klimat.
Ogólnie humor występuje od początku, ale na najlepsze trzeba trochę poczekać.
Niektóre scenki są naprawdę zabójczo śmieszne.
Niektóre walki są dopięte na ostatni guzik, ale i tak dla mnie mogły by być jeszcze bardziej rozbudowane i niestandardowe.
Największe mINUSY:
*Początkowo masz wrażenie, że rozgrywka to dekoracja do zestawu scenek (na szczęście z czasem robi się co raz bardziej złożona i to wrażenie zanika)
*To wrażenie na początku, że jest to gra dla KILKU znajomych.
*Muzycznie mi się nie wszystko zgadza (chwilami)