Skryptować albo nie skryptować.
Aktualny czas: 29-07-26, 10:54 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Skryptować albo nie skryptować.
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

RE: Skryptować albo nie skryptować.

Chciałbym się wtrącić, X-Tech masz sporo racji ale XP nie jest taki najgorszy według mnie ma najlepszą bazę danych a w szczególności tilesets, drugi według mnie plus to grafika postaci jak dla mnie najbardziej szczegółowa te od VX jakoś mnie odpychają tak jak i tilesets rozmiaru tych postaci, racją jest też to że XP ma powolny język RGSS1 co utrudnia w nim prace, ale jak na razie to sporo porządnych gier wyszło właśnie przy jego pomocy choć pewnie jeszcze więcej typowych klasycznych rpg jest na 2K i 2K3.
Co do tematu skryptować albo nie skryptować na zdarzeniach można wiele, ale nie osiągniesz w nich jednej najważniejszej rzeczy mianowicie okienek, przykładowo chciałbyś mieć ładną listę teleportów niby zrobisz to na zdarzeniach ale nie będzie to tak dobrze wyglądało jak przy pomocy skryptu, więc według mnie obie te rzeczy są potrzebne ale przeważa jednak umiejętność języka.

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
10-07-14 20:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Skryptować albo nie skryptować. - Deuce - 10-07-14 20:00

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS