Skryptować albo nie skryptować.
Aktualny czas: 28-04-26, 20:55 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Skryptować albo nie skryptować.
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

RE: Skryptować albo nie skryptować.

Mateusz piszesz kompletne bzdury. Każda z twoich "niemożliwości" bez ruby opiera się na kilku prostych przełącznikach, zmiennych i typowych zdarzeniach - co potrafi każdy nawet początkujący makerowiec (oczywiście mowa o tym co to niby można w ruby, a czego "nie da" się w 2k na zdarzeniach, nie o dziurach w RMXP).

X-Tech ma sporo racji. Sam kiedyś testując ACE stwierdziłem że żeby mieć taką swobodę jak miałem w 2k3 to muszę się uczyć ruby - więc go rzuciłem. I chociaż w RMXP jest ta sama sytuacja (ba nawet gorsza) to program jest najlepszą wersją jaką powstała w RM gdyby patrzeć tylko na grafikę. No i może też jestem trochę przyzwyczajony do RMXP - liznąłem nawet z ciekawości trochę tego ruby.

Co i tak nie zmienia faktu, że najwięcej opcji jest w 2k3 (w mniejszym stopniu w 2k - ale ten przynajmniej nie ma głupich niedopracowań jak 2k3). RM2k3 to suma genialnych rozwiązań - dlatego wychodzą na niego genialne gry. Do tego program ma sporo fanów i dzięki zapaleńcom wciąż się rozwija - myślę że prędzej ludzie zapomną o XP i VX niż o RM2k/3. Ilość genialnych gier na tym starszym będzie tego powodem.

No i co do tematu - skryptować ale na zdarzeniach. Zdarzeniówki to też skrypty - i się nie kłócić.
10-07-14 23:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Skryptować albo nie skryptować. - Dragon Kamillo - 10-07-14 23:00

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS