X-Tech
Liczba postów: 876

|
RE: Skryptować albo nie skryptować.
Bez urazy, ale nawet nie zrozumieliście mojego prostego postu xd Zapomniałem, że tu nie Gospoda XD
@Deuce ja pisałem o tym co można samemu zrobić na zdarzeniach. Używanie gotowców takich jak (XAS i inne rzeczy) jest dla totalnych noobów i lamerów rpgmakera.... W 2k3 każdy system robisz sam na zdarzeniach (!) (przykładowo w 2k3 nie wstawiasz gotowca jak np: Xas JAK JAKIŚ frajer i cienias, ale sam robisz swój własny system walki na zdarzeniach, bo na tym właśnie polega robienie gier.
Pisałem, że na zdarzeniach nie zrobisz takich systemów w XP jak byś chciał podobnie w VX, bo XP i VX mają zepsute zdarzenia i nie nadają się do zaawansowanych rzeczy dla osób, które są ambitne i robią gry same, a nie z cudzych gotowców.
Nooby używają gotowców z edytora skryptów i robią kiepskie gierki w XP. W VX jest w większości podobnie. Bez rozumienia systemów, na których się robi czyli umiejętności ich tworzenia wychodzą crapy dlatego VX/XP są raczej programami dla noobów i lamerów rpgmakera...zostaje grupa masochistów, ale oni są osobną specyficzną grupą...
Zresztą już było wiele razy powiedziane wyraźnie, że 2k3 i 2k są lepszymi programami świadczy o tym szybkość tworzenia autorskich gier i ilość wychodzących rewelacyjnych gier. lISTA KOMEND jest genialna. Edytor skryptów jest do niczego niepotrzebny. W 2k i 2k3 mimo, że wszystko robisz sam tworzy się wszystko lepiej i jest to bardziej zrozumiałe dla autora gry, który ma swoją wizję i dużo wyobraźni i pomysłów - nieograniczone możliwości przy prostocie użytkowania. Noobom polecam VX i XP, bo skoro nie potraficie sami myśleć i tworzyć gier z cudzych skryptów możecie udawać, że robicie własne gry, ale szybko da się wyczuć, że te gierki to crap...ale przynajmniej siedzicie w rmie nie ? XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-14 11:46 przez X-Tech.)
|
|
| 11-07-14 11:34 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |