Skryptować albo nie skryptować.
Aktualny czas: 28-04-26, 20:56 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Skryptować albo nie skryptować.
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Skryptować albo nie skryptować.

Jak ty to nazywasz kłótnia to na pewno masz z 15 lat XD
Nie. Ja przepadam za rpgmaker, bo dzieki niemu poznałem wiele gier o jakich mi się nie śniło i dobrze wiem, że te gry stworzyły osoby, które używały rpgmakerów 2k i 2k3, a więc zrobiły wszystko same i nie musiały być programistami to jest siła wyobraźni i logicznego myślenia. Grałem aż w za dużo genialnych gier lepszych od konsolowego/pcowego crapu z tych makerów. W XP i VX przeważnie sam syf z gotowców tworzony przez beztalencia i noobów to świadczy o tym, że te programy są zepsute. rpgmaker nie jest dla programistów. dla programistów jest praca w klepaniu kodu w biurowcach.

Programowanie samo w sobie jest dobre, ale tylko do gier opartych na fizyce w połączeniu z matmą. Shmupy/platformery i wyścigi. TUTAJ przydają się te rzeczy i są niezbędne, ale w rpgmakerach to totalny śmietnik i niepotrzebny (!) to widać po grach tworzonych w XP i VX to są zlepki gotowców/niespójne i bez klimatu. W rpgmakerach w odróżnieniu od suchych języków programowania trzeba być po primo inteligentnym po drugie mieć gigantyczną wyobraźnię. Nic więcej. Tylko takie osoby robią hiciory w rmie.

A języki programowania/programowanie w rmie ??? Tylko do czegoś takiego jak platformery i shmupy. Do niczego więcej. Czyli same gry bez praktycznie treści. Fizyka i matematyka na ekranie. Do tego nie służą makery, ale jak ktoś chce.

Genialne TOUHOU WANDERING SOULS z VX sama matma i fizyka. Twoje programowanie, ale nie do takich gier jest RM VX jednak jeśli ktoś jest masochistą i ma dużą głowę do matmy to jak najbardziej da się:

https://www.youtube.com/watch?v=AvJMlDIvf_o
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-14 14:30 przez X-Tech.)
11-07-14 14:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Skryptować albo nie skryptować. - X-Tech - 11-07-14 14:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS