Co się da, a czego nie da się na eventach ?
Aktualny czas: 28-04-26, 15:46 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Co się da, a czego nie da się na eventach ?
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Co się da, a czego nie da się na eventach ?

1 Zgadzam się ja też nie lubię za bardzo skryptów, które robią za dużo, ale są osoby, które lubią i mi to nie przeszkadza. Dla mnie najlepsze to takie, które zastępują wymaganą w danej chwili dla mnie komendę "EVENTOWĄ" np: znajdź drogę z a - b, obsługa myszki itp. ale są i ciut bardziej rozbudowane, które w jakiś sposób wymagają własnego wkładu i inspirują, by robić coś zupełnie innego za ich pośrednictwem...i to jest świetne (!) Również szukam skryptu na myszkę, który jedyne co zrobi to poda x,y do dwóch zmiennych z rma i odbierze info o nacisnietych przyciskach do switchy, ale pewnie takie cos istnieje na pewno...

2 VX ACE system jest prawie taki sam jak w 2K3 tylko obszerniejszy. Można przecież nie zapełniać niektórych warstw tylko wybrać 1/2 z nich i to jest właśnie super. Podoba mi się ten podział na elementy tileseta dzięki temu import elementów trwa parę sekund.

3Niepotrzeba żadnych zmiennych o gigantycznych rozmiarach a jak nawet to nie trzeba do tego łatek tylko mózgu. Jak chcesz to bierzesz drugą i wykorzystujesz ją jako kolejny szereg 0 i jedynek dla tej pierwszej... Do gigantycznych obliczeń na liczbach r i tak ruby jest lepsze , ale takie rzeczy to naprawdę rzadko wymagane w rmie...ale i myślące osoby wiedzą jak obliczać wielkie rzeczy na zwykłych zmiennych w rmie...kwestia skilla

4Nie trzeba się bawić w zwiększanie rozmiaru zmiennych w 2k3 sam napisałeś, że były mniejsze, a i tak większość gier z 2k3 na świecie to nie lada hiciory także to dla dobrych twórców w rmie nie problem...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-14 02:42 przez X-Tech.)
02-08-14 02:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Co się da, a czego nie da się na eventach ? - X-Tech - 02-08-14 02:33

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS