The Legend of Zenek
Aktualny czas: 28-04-26, 13:03 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] The Legend of Zenek
PaC Offline
*

Liczba postów: 34

The Legend of Zenek

[Obrazek: 2vxyqIe.png]
"Gdy myślą, że wszystko wypili... Pokaż, że sie mylili."

~Wstęp~
Siemandero, jestem PaC, (PAK, PAKTHEKILLAKLOWN, PaCek, PAKKK, i inne takie) jedni mogą mnie znać jeszcze ze starej ultimy inni moga mnie nie znać wcale, a jeszcze inni mieć mnie gdzieś :lala: No więc cześć, miło jest was poznać.
Ten projekt, z założenia nie ma być super dobrym i rozbudowanym projektem, ma być małym projekcikiem dzięki któremu przypomne sobie coś o mejkerze. Tytuł oryginalny, wypełniony suchym, mało śmiesznym humorem, który prawdopodobnie bawi tylko mnie. Zapraszam.

~Fabuła~
Pewnego dnia, po ostrej imprezie w swoim domu budzi się Zenek - starszy degustator wysoko procentowych trunków. Budzi sie z okropnym bólem głowy, jak to bywa podczas "po imprezowej klątwie". Szybko zrywa się z łóżka i leci na strych, po domowej roboty lekarstwie doktora Rysia, lecz jak się okazuje, lekarstwo "wyszło". Biegiem pędzi do swojego przyjaciela i jednocześnie kompana przy degustacji, Mirka. Po małym sporze z jego żoną Zenek rusza do piwnicy Mirka i dowiaduje się, że lekarstwo zostało skradzione. Razem wyruszają w podróż przez niebezpieczny świat pełny dzikich borsuków i jamników. Czy przyjaciele dadzą rade? Czy wyleczą się z klątwy? Tego dowiecie się w The Legend of Zenek.

~Postacie~
Zenek - Starszy degustator piwa, mieszkający obok wsi "Biegunkowo dolne", jego ulubionym daniem jest kiszony ogórek zapijany... znaczy się popijany "Mózgotrzepem Ryśka". Stały bywalec baru "U Basi".

Mirek - Młodszy mężczyzna, razem z Zenkiem łączy go wspólne hobby. Lubi częste imprezy oraz wakacje w barze.

Rysiek - Twórca słynnego na całą wieś trunku, nie wiadomo co się z nim teraz dzieje, wszyscy mówią, że odszedł do lepszego miejsca, tam na górze.

Halina - Żona Mirka, niezadowolona z zainteresowań swojego męża. Potajemnie nalewa mu do kufla piwo bezalkoholowe.

~Wierzenia i kultura~

Mieszkańcy Biegunkowa Dolnego nie różnią się zbytnio od dzisiejszych ludzi. Mają swoją religie, zwaną Freemanizmem, wierzą, że po śmierci idą do nieba, gdzie Morgan Freeman daje im wieczne życie, życie w raju.

~SKRINSZOTY~
Spoiler: (Otwórz)
~skrypty~
Walka w czasie rzeczywistym

~Grafika~
RPG MAKER VX DELUXE RTP

~Creditsy~
Dla wszystkich którzy mi pomogli, gdy wydam pełną wersje podam szczegółowo wszystkich.

Aktualny tajny projekt:
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-15 19:47 przez PaC.)
02-08-14 13:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
The Legend of Zenek - PaC - 02-08-14 13:42
RE: The Legend of Zenek - Lartarin - 02-08-14, 14:41
RE: The Legend of Zenek - X-Tech - 10-09-14, 13:13
RE: The Legend of Zenek - X-Tech - 08-10-14, 19:08
RE: The Legend of Zenek - PaC - 30-10-14, 13:28
RE: The Legend of Zenek - Lartarin - 03-12-14, 11:54
RE: The Legend of Zenek - Lartarin - 08-06-15, 19:32
RE: The Legend of Zenek - PaC - 09-06-15, 20:39
RE: The Legend of Zenek - krakoman - 14-06-15, 15:21
RE: The Legend of Zenek - PaC - 14-06-15, 18:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS