RE: Kibel polskiego RMa
@arturd: To temat dla ludzi, którzy próbują myśleć i myślących, a nie dla ciemnogrodu. Pisz lepiej na temat.
@Dagran:
Odpowiedź na twoją wiadomość występuje jak widzisz nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Ja się nie powtarzam to wy ciągle chcecie wałkować temat quicksave. Ja jestem gotów pisać o różnych formach zapisu.
Jeśli to cię śmieszy to jesteś niewyobrażalnie niekumaty.
Różnica między punktami zapisu, a quicksave są ogromne. Już o tym pisałem to świadczy, że pominąłeś odpowiedzi, albo ich nie zrozumiałeś dużo wcześniej w temacie z zapisami.
Odpowiadam:
Punkt zapisu/autosave dzieli grę na misje/etapy, na które trzeba znaleźć sposób. To jak pojedynki szachowe - za każdym razem grając gracz musi wymyślić strategię na pojedynek.
Kiedy będzie za pomocą quicksave oszukiwał każdy ruch i poprawiał do skutku to w końcu przejdzie nie używając mózgu, a oszukując przeciwnika komputerowego, który swoich ruchów nie może poprawiać cheatem, a więc to dlatego piszę, że cheat jakim jest quick pomaga w grach przede wszystkim debilom, bo nie muszą myśleć. Kiedy gracz popełnia błąd na etapie gry to wali się cała konstrukcja jak domino i trzeba wymyślić właściwą strategię i przejść etap od nowa w grach z autosave,oraz savepointami. Kiedy gracz używa tego śmierdzącego cheata po każdym błędnym ruchu cheatuje, bo zamiast myśleć teleportuje się w miejsce, w którym zginął, oraz dostaje dodatkowe życie. To jak dwa cheaty w jednym.
Taki autosave/savepoint dzieli grę na misje/etapy co sprawia, że gracz, który musi zaliczyć daną sekcję musi myśleć, a nie wczytywać quicksave tuszując każdy błędny ruch w nieskończność to dlatego właśnie wyraźnie widać, że quick save został stworzony dla debili, aby nie musieli używać mózgu w grach, w których się da przegrać.
"- Przy obu każdy debil może przechodzić dany etap, aż do skutku. "
Nie może. Debil nie przejdzie pojedynku w szachy dopóki nie zrozumie umysłu przeciwnika, ale debil przejdzie jeśli będzie mógł w nieskończoność poprawiać każdy ruch cheatem czyli zapisem w dowolnej chwili, ale wtedy nie będzie musiał myśleć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 16:15 przez X-Tech.)
|