RE: Kibel polskiego RMa
Chciałbym żebyś zauważył jedno i uwzględniał wszystko co piszę, a nie ściemniał jak troll, bo ty nic innego nie robisz na tych forach rm poza prowokacjami na ludzi, którzy przeważnie piszą z sensem, ale mało chwytasz z tego co piszą. Wytrzymuje przy tej grze za każdym razem max 1,2 godziny i wywalam z nudów.
Za każdym razem piszę to samo, że wracam do Gothica próbując się do niego przekonać nawet jako do przewijadła z cheatami, ale już po około godzinie, dwóch gry wychodzi jej monotonia i schemat biegania i służenia jak pies na posyłki po tych samych lokacjach od obozu do obozu PRZEZ co ją wywalam i zawsze się tak kończy. Jak chcę sobie smażyć mięso, albo zbierać grzyby to jadę do lasu, a nie gram w Gothica, a jak mam zbierać po lesie grzyby żeby je sprzedać jakiemuś wirtualnemu zbitkowi tekstur to wolę je sam uzbierać w lesie i mieć z tego hajs niż wirtualne złudzenie. Jak ktoś nie wychodzi ze swojej nory i ma daleko lasy i inne takie to się nie dziwie, że sobie robi złudzenie spędzania czasu z naturą w Gothicu i go to jara do tego to służenie i noszenie grzybów cóż za odpowiedzialność w grze.
Co do projektu, który był wzorowany na mojej pierwszej grze, a nie Gothicu, ale że schemat opierał się na służeniu i prowadzeniu własnej działalności rolno gospodarczej jako chwyt napisałem, że robię własnego Gothica, ale ja nie kserowałem tej gry. Ja ten projekt robiłem już około 2004 roku, a o Gothicu to ja usłyszałem około 2008 dopiero. Około 2009 zacząłem robić remake mojego pierwszego projektu, który polegał na hodowaniu kur, polowaniu i wymianie towarów - i wymyśliłem go całkowicie sam nie znając ani harvest moonów itd. ale że opierał się na działalności rolno gospodarczej i polowaniach - tylko dlatego napisałem, że robię własnego Gothica, bo to był dobry chwyt i w sumie podobieństwo, ale jak piszę projektu nie rozbudowałem na tyle, żeby robić zapowiedź także nie wprowadzaj ludzi w błąd. Udało się stworzyć system, trochę walk, trochę elementów rolnictwa, system czasu i inne takie, ale dalej po prostu nie robiłem już tego projektu - po prostu mi się nie chciało, a poza tym długo nie mogłem znaleźć kopii, która byla ostatnią, a kiedy już znalazłem to już robiłem lepsze projekty w rmie i nie chciało mi się tego kontynuować, bo za każdym razem padało pytanie - po co skoro to przestało mnie jarać, bo znalazłem ciekawsze projekty do tworzenia.
|