X-Tech napisał(a):A o czym gadać z człowieczkiem, który urwał się z nikąd ma 22 posty na ultimie na innych forach go nie było i nagle myśli, że coś wie o grach w rmie/scenie itd. ?
Na scenie jestem od końca 2010, wiem co wyrabiałeś na forach jako jeszcze RMsmak :)
Szczerze mówiąc te 22 posty nabiłem dzięki tobie XD
X-Tech napisał(a):Jeśli jesteś zdesperowanym multikontem trolla tego sajtu to mogę tylko współczuć, bo kto inny zupełnie obcy aż tak zaangażowałby się w ten temat kto nie pisze na Ultimie prawie nic.
Nie zgadzam się z twoim absurdalnym zdaniem (jak wszyscy inni) i od razu Troll.
Cytat:Co ty zrobiłeś dla polskiej sceny rma ? Nic. Tak właśnie myślałem ,a uderzasz w klawiaturkę i puszysz się jakbyś myślał, że pozjadałeś rozumy. Może zacznij pisać z sensem zamiast wyzywać ludzi, których nie znasz.
Znam Cię i to bardzo dobrze
Nie raz miałem z tobą sprzeczki, a ty jechałeś po mnie, ponieważ miałem inne zdanie, niż ty.
Tak dla smaczku. Skoro sam nie widzisz, że za każdym razem (nie ważne jakie był argumenty drugiej strony) pisałeś ciągle to samo to Ci to udowodnię. Mam nadzieję, że nie popłaczesz się przez "szkodliwą funkcję spoiler" XD
(To tylko kilka wiadomości, a jest tego znacznie więcej)
X-Tech napisał(a):Dla MNIE to jest śmierdzący cheat, który sprawia, że gra nie jest wyzwaniem. To tak jak grać na nieskończonej ilości żyć lub god mode cheat.
Praktycznie każda gra na konsolę, która jest hitem opiera się na save pointach, albo na autozapisach.
X-Tech napisał(a):Gry to nie filmy tylko wyzwania. Jeśli ktoś sobie przewija dowolnymi zapisami gry to nie gra tylko jedzie na cheatach, ale to wina twórców, że robią na pca crapy, które nie służą rozgrywce i graniu, ale oglądaniu grafiki i reklamowaniu silników graficznych...
ralfek napisał(a):Savy w grach na konsole (save pointy występują średnio co 5-10 minut) także tak savy są ok w formie save point, ale w formie nieustannego zapisywania kiedy się chce w dowolnej ilości to zwyczajny cheat. Tak jak nazywa się każdego cheaterem kto wykorzystuje grając w emulatory konsol wbudowaną w nie możliwość zapisu gry w dowolnej chwili - to się nazywa cheatowanie.
X-Tech napisał(a):Jak sam zauważyłeś granie na nieustannym save to śmierdzące cheatowanie sprawia, że gracz nie ginie.
X-Tech napisał(a):Granie w gry Pcowe z nieustannym zapisem robi z ludzi debili, którzy mają problemy z myśleniem ,a save pointy/ autosave uczą myślenia i rozwijania problemów i przede wszystkim rozwijają pamięć.
X-Tech napisał(a):Gry na konsole to prawdziwe gry. Gry na PC głównie przez quick save to liniowe filmiki do przewijania grafiki i efektów za pomocą quick save, które się nudzą i starzeją wraz z rozwojem grafiki.
X-Tech napisał(a):Grają w to PCowcy, żeby naoglądać się grafiki, a że nie chcą patrzeć 2x na to samo to używają quicksave. W Pcowe gry gra się dla oglądania graficzek, a nie z grywalności po to jest quicksave.
X-Tech napisał(a):Gracze chcą dobrych gier, a nie filmów. Filmów to chcą pcowi pseudogracze, którzy przewijają sobie graficzki, aż im się znudzą za pomocą quicksave. Gracze chcą świetnych gier, a nie filmów, które się przewija.
X-Tech napisał(a):Jeśli twoja gra posiada zapis w każdej chwili to najprawdopodobniej to pcowy crap stworzony do reklamowania jakiegoś engina , albo nakierowany na masowe podziwianie zbitka graficzek. Syf, który nie broni się grywalnością, ale natłokiem badziewia w grafice. Niegrywalne i nudzące się wraz z zestarzeniem się grafiki.
X-Tech napisał(a):Nie ma na to usprawiedliwienia - jest to cheat, KTÓRY ma sprawić, że gracz o niskim skillu i większym ukończy grę bez większych problemów - po to się używa cheatów tego rodzaju.
Na koniec mała kompilacja od Noruja :)
Noruj napisał(a):X-Tech napisał(a):twórcy zaczęli robić bijatyki dla niepełnosprawnych umysłowo/debili/cheaterów
quicksave są po prostu ukierunkowane na oszustów/ debili / niedorozwojów
twórcy gier mają gracza za debila/cheatera/niedorozwoja
twórca gry ma gracza za debila/niepełnosprawnego umysłowo/cheatera
zaczęli robić bijatyki dla niepełnosprawnych umysłowo/debili/cheaterów
quicksave, który jest cheatem dla debili/niedorozwojów/cheaterów
a to jest śmierdzące cheatowanie przywilej dla oszustów/debili i niedorozwojów