X-Tech
Liczba postów: 876

|
RE: Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ?
To tylko słowa. Każdy może napisać czego to by nie zrobił.
Właśnie sobie ciśniesz bekę z zagranicznych twórców, którzy przeważnie robią lepsze gry niż ludzie na naszej scenie także pod względem oryginalności i spójności graficznej...ale nie tylko, bo grałem w gorsze (np: średnio pasujące grafiki) za to gry powalały - niektóre z ich gier są niemal kultowe i mają rzesze fanów (np: blurred line), a graficznie przeważnie bywają ciekawsze i na pewno spójniejsze, ale jak pisałem ja wspominałem o porównaniu grafiki na obecne pcy z grafiką na rma, a nie pisałem że w rmie w porównaniu z innymi grami na rma grafika musi być słaba, ale na pewno w porównaniu do komercji na pc w 3-d jest słabsza. Gry na rma odpalają ludzie, którzy szukają czegoś innego w grach, a nie kolejnych kopii tego co już było w 3-d.
Opisałem jak gry 3-d niszczą wyobraźnię. Kiedy spróbujesz wyjść za łamy czegoś więcej niż gra scenowa na temat wydarzeń na forum to z pewnością to odczujesz szczególnie pod koniec tworzenia projektu jak i na początku, ale to też kwestia ile grasz w te 3-d jeśli to większość gier, w które grasz to oczywiste, że będziesz mieć trudności ze zrobieniem przekonującego klimatu w rmie.
EDIT:
Na pewno ktoś kto gra sporo w 2-d, a 3-d stanowi jedynie mniejszą część tego w co gra również powinien sobie poradzić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-14 23:43 przez X-Tech.)
|
|
| 21-09-14 19:02 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |