Bardzo chciałbym zobaczyć te możliwości i zagrać w jakieś demo, albo pełniaka od ciebie, bo aż się poderwałem czytając tyle zalet programu - a więc musiałeś na nim stworzyć coś świetnego skoro tak go chwalisz, ale założę się, że jesteś kolejnym, który ocenił program po grafice i na tym się skończyło.
Kosmik123 napisał(a):Wiele ludzi mówi, że zbugowany, że od dużej ilości zdarzeń się tnie, że ma ciągle błędy. Osobiście nie spotkałem się z takimi incydentami.
Skoro go używasz do robienia mapek, a nie do gier to się nie spotkałeś.
(25-09-14 01:06)Kosmik123 napisał(a): Wyższość nad starszymi wersjami daje mu możliwość ingerencji w skrypty. Dają one wiele nowych możliwości. A ile radochy! Można wymyślać nowe systemy walki, zapisu lub menu. Może i nie jest to ściśle tworzenie RPG, ale daje dużo przyjemności.
Jeśli ci daje dużo przyjemności to pokaż jakieś systemy walki, albo menusy, które napisałes w Ruby. Nie napisałeś jednak nic z tych rzeczy w Ruby ? Tak myślałem. Wróć do starych makerów - tam nie musiałeś wkuwać ruby i rgss, aby zrobić menusy albo własne systemy walki - było to prostsze wg. mnie. Ah zapomniałem, że przecież tu nie chodzi o pisanie tylko - nie trzeba już robić walk/systemów walk, bo wstawisz sobie gotowe - problem w tym, że inni używają też tych gotowców, a więc robisz wtedy to samo co wszyscy.