Specjalne uruchomienie typowego zdarzenia.
Aktualny czas: 28-04-26, 21:23 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Specjalne uruchomienie typowego zdarzenia.
Shadi Offline
*

Liczba postów: 21

RE: Specjalne uruchomienie typowego zdarzenia.

Zrobiłem coś innego - którekolwiek ze zdarzeń dzikich pokemonów ma startować kiedy zmienna = 0 i kiedy zostanie wywołane przez zdarzenie wyboru - te https://dl.dropboxusercontent.com/u/1067...ewybor.png
zatem po każdej walce wywołanej typowym zdarzeniem umieściłem losowanie zmiennej pomiędzy 15 a 35.
Widzę jednak że zwróciłeś uwagę na poboczny problem. W tej chwili chciałbym się dowiedzieć jak uruchomić typowe zdarzenie wyboru( do którego screena link wyżej) zawsze kiedy zmienna = 0.
W condition switchach można wybrać tylko przełącznik, więc trzeba chyba trzeba zrobić to skryptami. Przy ten problem poboczny też jest istotny - czyli żeby to zdarzenie nie uruchamiało się w nieskończoność tylko raz zostaje wykonane po osiągnięciu przez zmienną wartości 0 i do momentu ponownego osiągnięcia wartości 0 tak się nie działo.
Wydaje mnie się że skoro umieszczam w każdym zdarzeniu pokemonów wywoływanych przez to zdarzenie którego obrazek masz losowanie zmiennej, to tak nie powinno być. Ale jestem zapobiegawczy i dlatego naświetliłem od razu jeszcze by ten problem nie występował.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-13 16:58 przez Shadi.)
02-06-13 16:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Specjalne uruchomienie typowego zdarzenia. - Shadi - 02-06-13 16:57

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS