RE: Minecraft - Co o nim myślicie?
Rozumiem, że gra OK - niezła rozrywka tak jak w przypadku wielu innych gier, ale bez przesady. To całe dorabianie bzdurnej teorii, że gierka rozwija kreatywność doprowadza mnie do szewskiej pasji.
Że niby jaką kreatywność. Kto jest kreatywny tworzy gierki, rysuje,pisze opowiadania itd. ale litości granie w gierkę nie rozwija żadnej kreatywności. Pokaż mi dowody jak rozwija kreatywność granie w to coś. Co takiego kreatywnego zrobiły osoby, które grają w to coś oprócz tego że pograły ? Jedno wielkie nic.
Nigdy w to nie grałem, ale wiem że polega to na uciekaniu przed potworami i budowaniu sobie schronienia. Kreatywność rozwija tworzenie czegoś co ma jakąś wartość użytkową, ale litości to tylko gierka ona nic nie rozwija to tylko berek z potworami w kopanie dziur w ziemi. Pamiętam jak rmxp kiedyś wypełnione noobami, które nie potrafiły robić gier pisało że minecraft lepszy od rma w sensie - no zawsze gierka, w której grasz i nic nie musisz robić jest lepsza dla małokreatywnych ludzi, którzy nie chcą nic stworzyć, a jedynie leżeć do góry brzuchem i grać. Rm jest dla twórców, a minecraft to tylko kolejna gierka, w którą może grać każdy - tutaj nie musisz nic tworzyć tylko kopiesz się w ziemi i uciekasz przed potworami. End.
Co takiego te osoby stworzyły, które tak pisały że minecraft lepszy szukając usprawiedliwienia dla braku własnej wyboraźni i logicznego myślenia ? Jedno wielkie nic. Pograły sobie w gierkę. Co takiego wykreowały ? Jedno wielkie gówno.
Debilizm to czasem tak straszna rzecz, która kłóci się z kreatywnością wymaganą do stworzenia czy to dobrej gry w rmie czy napisania opowiadania czy stworzenia utworu muzycznego czy zrobienia przydatnych grafik do gier. Takie osoby należy cenić, bo one są twórcze.
Pogranie w durną gierkę do której dodano hasło reklamowe że rozwija kreatywność to totalna bzdura, w którą uwierzą tylko najciemniejsze masy. Nic kreatywnego nie zrobiłeś uciekając przed potworami i stawiając klocki w minecraft. Toż to po prostu szczyt głupoty. Niech przykładem na to, że minecraft zabija kreatywność jest fakt, że nooby które przynajmniej myślały o stworzeniu gry przestały tworzyć cokolwiek, ale są ludzie którzy są ambitni i tworzą gry i są matoły, które myślą że hasło reklamowe z jakiejś gry to prawda. Po prostu brak słów.
Zastanówcie się jaką wartość twórczą ma berek z potworami i kopaniem w ziemi - Zerową.
Jaki to jest więc poziom kreatywności granie w gierkę ? Zerowy. Kiedy grasz w gry nie jesteś kreatywny - jesteś kreatywny kiedy tworzysz gry.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-14 17:52 przez X-Tech.)
|