ABS[Poradnik korzystania]Cz.2 Blizz ABS
Aktualny czas: 28-04-26, 12:11 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] ABS[Poradnik korzystania]Cz.2 Blizz ABS
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: ABS[Poradnik korzystania]Cz.2 Blizz ABS

W moim systemie walki, który zrobiłem totalnie z niczego bez żadnych tutoriali/ neta są dziesiątki opcji konfiguracji łącznie z mechaniką skradania i patrolowania terenów przez wrogów, oraz ich polem widzenia, systemem nasłuchiwania, systemem współpracy i komunikowania się o niebezbpieczeństwie, kamer, alarmów, (METAL GEAR SOLID kojarzysz ? Ale to tylko na początek tam jest multum innych bajerów) oraz systemem pomocnika, który pomaga w rozwałce czy to vipa, którego trzeba chronić itd. itd. Ten blizz abs to zabaweczka. Ja nie szpanuje po netach swoimi systemami, ale tak. Mój system który zrobiłem do gry cyberpunkowej w 2k3 zacząłem w 2009 robiłem z doskoku do około 2012 zjada to coś nie wspominając o systemie który zrobiłem do gry najsilniejszy która trafiła do szuflady jak to gierki które robiłem dla siebie - system z najsilniejszego (2006) też zjada to coś ma jakby wbudowane 2 systemy walki jeden jest podobny do tego z ahriman prophecy drugi zrecznosciowy przypominajacy tenchu na psx. Ogolnie tak wymiatam. Zero ruby same programowanie zdarzeniami i to juz w 2006 bez zadnych tutoriali i internetu.

Napiszę tylko, że z moim skillem teraz potrafię dość szybko robić o wiele bardziej inteligentne systemy walki od tego całego abs nawet proste na zdarzeniach w vx ace które zrobię do swoich gier będą lepsze od tego czegoś gotowego co udaje że jest do gier zręcznościowych. Po prostu zachęcam do robienia własnych abs ale jeśli ktoś nie chce tworzyć niech korzysta z tego gotowego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-14 21:58 przez X-Tech.)
13-10-14 21:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: ABS[Poradnik korzystania]Cz.2 Blizz ABS - X-Tech - 13-10-14 21:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS