RE: [SzukamEkipy]Dragon's Hunter
xLokson - no właśnie mnie nie interesuje używanie gotowców z ruby ja od zawsze tworzę sam skrypty na zdarzeniach, bo jestem twórcą gierek (Zrobiłem ich około 30) fakt że te około 30 skierowałem tylko dla siebie do szufladki ale zacząłem około 20 projektów które kieruję do publiki i graczy.
Chcę ci tylko dać do zrozumienia, że niezależnie od tego czy ktoś je dla ciebie zrobi czy znajdziesz je sobie w necie twoje postępowanie jest totalnie lamerskie bo to nie ty robisz te skrypty, ale ktoś bo jesteś noga w myśleniu. W rmie nie trzeba uczyć się ruby jeśli ktoś jest inteligentny tworzy w tym programie gierki sam używając zdarzeń i w ten sposób powstają skrypty i mechaniki.
99% gier to grafika i skrypty, bo w zbitek tekstu sobie nie pograsz. To mechanika gry jest tym co sprawia, że można mówić o grze. Suchy tekst nie stworzy gry, ale sucha mechanika już tak.
Jeśli ktoś ma za ciebie robić mechaniki to jesteś totalną nogą i nie nadajesz się do tworzenia gierek w rmie, a sama fabuła to zwykle opowiadanie. Zdolność opowiadania to jeszcze za mało by robić gry - trzeba jeszcze umieć myśleć algorytmicznie co możesz pokazać kończąc swoje gry - tylko.
Możesz sobie wyciągać wnioski, ale póki co ty ty nic nie zaprezentowałeś swoją osobą, że cokolwiek w tworzeniu gier potrafisz. Jedyne co robisz to stukasz w klawiaturkę - nie różnisz się od całej reszty noobów - bez doświadczenia próbujesz udawać i zgrywać eksperta, ale tak jak oni ty nic nie stworzyłeś.
Zrób sam gierkę to dopiero wtedy myśl o tym, żeby ktoś tobie pomagał, bo tak naprawdę tylko totalne lamerstwo chce żeby ktoś za nich robił grę i tak - jeśli chcesz szukać kogoś kto za ciebie robi skrypty to tak jakby ci się nie chciało w ogóle ich szukać i czytać instrukcji, a to jest to samo tak samo lamerskie jak znajdywanie w sieci na własną rękę choć szukając w sieci przynajmniej taki lamer wykazuje się chęciami ruszenia 4 liter i poszukania, a nie liczy że wszystko zrobi ktoś za niego i jeszcze mu podstawi je pod nos.
KOLEJNA rzecz - każda pierwsza gra to crap. Każdy kto ma doświadczenie w rmie wie jak niewygodne jest robienie rozbudowanych ogólnie gier w grupie. Z noobem gier się w grupie nie robi, bo nic z tego dobrego nie wynika, ale z osobą, która wydała jakieś gierki na przyzwoitym poziomie już można się zastanawiać.
Nie różnisz się niczym od całej masty frajerstwa i noobstwa, które zakładało takie tematy.
Jedyne to czego chce żeby ktoś za niego zrobił grę natomiast sam jedyne co potrafi to jedno wielkie nic. Noob to noob i wszystko co robi będzie zawsze cienkie. Tylko doświadczenie w rm które można zdobyć przez lata tworzenia własnych gier może zaoowocować stworzeniem niezłej gry, ale szukanie frajerów, którzy zrobią tę grę za kogoś kto nigdy jej nie robił to = odwalanie noobskiej roboty za nooba, który robić gier nie potrafi i nie ma z nimi doświadczenia - z balansowaniem, tworzeniem i konsturowaniem - a tak naprawdę liczy że ktoś za niego zrobi grę. Taki wałek.
Titek mając 17 lat (!) robił w całości CP1 bodajże z mechanikami i skryptami i fabułą i postaciami i questami, ale nie tylko nie liczył na jakieś skrypty ruby, ani na to że ktoś zrobi je za niego - on zrobił wszystko sam. Każdą kolejną co raz lepszą CP robił w parę miesięcy sam (!)
Jeśli ktoś chce robić pod nooba pokroju autorów porażek tylko dlatego że się ładnie przedstawił mogę pogratulować głupoty, ale wspomożecie tylko powstanie crapa. Gratuluję waszego udziału w porażkach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 14:43 przez X-Tech.)
|