Upadek Wielkich
Aktualny czas: 28-04-26, 16:07 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Upadek Wielkich
Allemov Offline
*

Liczba postów: 75

Upadek Wielkich

Witajcie!

Cóż, nad swoim pierwszym projektem siedzę już ponad dwa lata. Czasem zdarzało się, że zadawałem Wam w związku z nim pytania i w zasadzie tylko z nich ktoś może mnie tutaj kojarzyć. Albo z "Morza Studów" aczkolwiek wątpię. W każdym razie - to i jego pierwszy zwiastun.

KLIKNIJ BY PRZENIEŚĆ SIĘ DO FILMU YT

Znając życie pewnie zdarza się robić Wam bardziej skomplikowane rzeczy. Chociażby przez sam fakt, że część z Was posiada umiejętność pisania skryptów. Niemniej wydaje mi się, że choć rzuciłem się na głęboką wodę udało mi się już teraz zrealizować moje główne ambitne dość założenia - jak np. podział mapy na kwadraciki 13x17, do których dostęp trzeba sobie wywalczyć oraz połączenie tego z ideą otwartego świata, czyli iść można niemal zawsze do góry, w prawo, w lewo i w dół. Kratek takich jest już 130, a docelowo ma być jakieś 150. Gra wg. beta testerów trwa 8-9 godzin i gra się dobrze. Pracuję jeszcze nad drobiazgami i częścią mapy. ;)

O wszystkim więcej powiem kiedy zaprezentuję Wam już samą grę. Choć przyznam długo zastanawiałem się, czy pisać tutaj o swoim projekcie, bo to co podoba się (na razie kilku wybranym) osobom nieobeznanym w Makerze, wcale nie musi podobać się Wam i mam tego świadomość... Boję się, że wylejecie na mnie kubeł zimnej wody i będę miał poczucie straconego czasu. :/

Opis fabuły:
Spoiler: (Otwórz)
Screeny:
Spoiler: (Otwórz)
Pozdrawiam serdecznie!
Ryszard 'Allemov'
17-10-14 22:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Upadek Wielkich - Allemov - 17-10-14 22:22
RE: Upadek Wielkich - X-Tech - 17-10-14, 22:35
RE: Upadek Wielkich - Yoroiookami - 17-10-14, 23:27
RE: Upadek Wielkich - Allemov - 17-10-14, 23:49
RE: Upadek Wielkich - ReetzO - 17-10-14, 23:55
RE: Upadek Wielkich - Altan - 18-10-14, 10:53
RE: Upadek Wielkich - Allemov - 05-01-15, 17:11
RE: Upadek Wielkich - Athanor - 04-02-15, 19:41
RE: Upadek Wielkich - Lamira - 04-02-15, 13:28
RE: Upadek Wielkich - Adrapnikram - 04-02-15, 23:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS