Witajcie!
Cóż, nad swoim pierwszym projektem siedzę już ponad dwa lata. Czasem zdarzało się, że zadawałem Wam w związku z nim pytania i w zasadzie tylko z nich ktoś może mnie tutaj kojarzyć. Albo z "Morza Studów" aczkolwiek wątpię. W każdym razie - to i jego pierwszy zwiastun.
KLIKNIJ BY PRZENIEŚĆ SIĘ DO FILMU YT
Znając życie pewnie zdarza się robić Wam bardziej skomplikowane rzeczy. Chociażby przez sam fakt, że część z Was posiada umiejętność pisania skryptów. Niemniej wydaje mi się, że choć rzuciłem się na głęboką wodę udało mi się już teraz zrealizować moje główne ambitne dość założenia - jak np. podział mapy na kwadraciki 13x17, do których dostęp trzeba sobie wywalczyć oraz połączenie tego z ideą otwartego świata, czyli iść można niemal zawsze do góry, w prawo, w lewo i w dół. Kratek takich jest już 130, a docelowo ma być jakieś 150. Gra wg. beta testerów trwa 8-9 godzin i gra się dobrze. Pracuję jeszcze nad drobiazgami i częścią mapy. ;)
O wszystkim więcej powiem kiedy zaprezentuję Wam już samą grę. Choć przyznam długo zastanawiałem się, czy pisać tutaj o swoim projekcie, bo to co podoba się (na razie kilku wybranym) osobom nieobeznanym w Makerze, wcale nie musi podobać się Wam i mam tego świadomość... Boję się, że wylejecie na mnie kubeł zimnej wody i będę miał poczucie straconego czasu. :/
Opis fabuły:
Do Klasztoru Kapłanów Ogni przylatują wszystkie gołębie pocztowe kapłana Andree. Żaden z nich nie ma ze sobą wiadomości. Arcykapłan Ogni Allemov XI postanawia wysłać do Ahomy w której Andree rezyduje świeżo zaprzysiężonego kapłana Miaara, żeby sprawdził co się stało.
Akcja gry rozpoczyna się gdy Miaar budzi się w gospodzie między wsią Męczna i miastem Ahoma, do którego podąża.
Screeny:
Pozdrawiam serdecznie!
Ryszard 'Allemov'