Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006
Aktualny czas: 28-04-26, 17:56 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006

Pograłem w Szajbę. Gierkę, którą zrobiłem około 2006 roku dla siebie i poszła do szuflady po czym ją wyciągnąłem na fora parę lat później. Prawie całkowicie zapomniałem szczegóły tej gry.

No cóż mogę napisać XD Podziwiam tych, którzy mieli siłę grać w to do końca. xd Serio. Masa problemów - intensyfikacja chorych żartów bez żadnej puenty przeważnie i bez rozwijania postaci od strony psycho może męczyć na dłuższą metę i mnie zmęczyła i nużyła szybko. Wiele braku sensu w kolejnych sytuacjach co może wyzwalać zmęczenie psychiczne. Dotarłem do atomowej wioski i mam dość choć już na szwabskim więzieniu i pod koniec 1szego peronu mnie brało ziewanie xd (tak piszę o własnej gierce xd).

Gra pomimo, że wypełniona chorymi żartami momentami bez jakiegokolwiek spoiwa mnie po prostu znudziła totalnie ponieważ kolejne żarty przeważnie do niczego konkretnego nie doprowadziły, a niektóre lokacje były chwilami pustawe i lekko za duże tak jak ilość niepotrzebnych pseudowalk (za dużo wrogów). Czułem się jak przy oglądaniu Angry Video Game Nerd the Movie - Wszystkiego dużo tylko sensu brak i kiepsko z postaciami (utrzymaniem ich w jakiejś spójności) Inaczej na nią patrzę niż kiedyś.

Mój skill pozwala mi ocenić ją obiektywnie na jakieś 2-3/10 max przy moich obecnych możliwościach zrobienia szalonej gry z fabułą. Poza tym to w nic nie pograłem. Jeśli jednak komuś podoba się to coś dobrze dla niego. Mimo wszystko kończąc tę grę i masę innych nauczyłem się wiele o tworzeniu gier przez co czas, który przeznaczyłem na robienie gierek dla siebie nie uważam za stracony, bo nauczyłem się masę rzeczy głównie tych wad, które mogą stworzyć rozgrywkę jak i zalet.

Tymczasem mówię stop. Gra wygląda fajnie na screenach z minigier, ale sposób ich zastosowania w grze jest zwykle cienki (same gry są nienajgorsze, ale nie uzupełniają dość dobrze rozgrywki) i czas oczekiwanie na te minigry jest za długi. Ufff... To naprawdę dziwnie pisać o swojej grze - fajnie do niej wrócić i wspomnieć - o ile spora część gry jest fajna to ja jednak się zmęczyłem i uważam, że gra potrafi wymęczyć. Mam już dość. To dziwne pisać o własnej grze. Ogólnie więc sry za tego crapa, ale jak pisałem to gra z szuflady, którą zrobiłem dla siebie. Cieszę się razem z tymi, którym się podobała.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-14 03:20 przez X-Tech.)
24-10-14 03:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006 - X-Tech - 24-10-14 03:11

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS