Niedziałające zdarzenie podpięte pod czar
Aktualny czas: 20-06-25, 23:07 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Niedziałające zdarzenie podpięte pod czar
Allemov Offline
*

Liczba postów: 75

Niedziałające zdarzenie podpięte pod czar

Witam!

Choć wydawało mi się, że wszystko jest bliskie dopięcia na ostatni guzik, wykryłem całkiem poważny błąd w grze.

Występuje bowiem w niej amulet który ładuje się poprzez rzucanie (podczas walki) dowolnych zaklęć i który po naładowaniu (po rzuceniu 15 zaklęć) udostępnia nam jednorazowe zaklęcie za 0 many. Wydawało się że wszystko działa jak trzeba, do czasu kiedy odkryłem, że gdy wspomnianym specjalnym zaklęciem zabijemy ostatniego przeciwnika - nie znika ono z księgi zaklęć.

Wnioski są następujące: jeżeli rzucane zaklęcie zabije ostatniego przeciwnika - podpięte do niego zdarzenie nie zostaje wykonane. Czyli raz że trzeba rzucić więcej zaklęć niż 15 aby amulet się naładował - a dwa, że możemy używać amuletu w nieskończoność pod warunkiem, że mamy pewność, że zabije on ostatniego przeciwnika.

I teraz pytanie: Dlaczego zdarzenia nie wykonują się tuż przed końcem walki? Co zrobić, aby się aktywowały?

Poza tym wyjątkiem - amulet działa - wolałbym więc go nie usuwać z gry. Tak samo jak amuletów regenerujących manę po rzuceniu określonego zaklęcia których dotyczy identyczny problem.

Pozdrawiam!
Ryszard 'Allemov'
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-14 19:35 przez Allemov.)
05-11-14 19:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Niedziałające zdarzenie podpięte pod czar - Allemov - 05-11-14 19:33

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS