(15-12-14 14:45)Amelanduil napisał(a): Masz jakieś dziwne te dźwięki w grze, bo praktycznie wszystko w BGM jest wrzucone po 2 razy. Stąd pewnie ta dziwna waga gry.
Tak jest, sam to dzisiaj zauważyłem i pracuję już nad naprawieniem tego tak by gra się nie sypała.
Cytat:Co do samej gry...
...
Dlaczego można wejść w lawę?!
Znaczy jak wejść? Testowałem ją kilka razy i za każdym razem po wejściu w lawę kończyła się napisem "game over". Ma to za zadanie zmusić gracza by uważał na swoje kroki i nie wpadł do lawy.
Cytat: I dlaczego ta perspektywa jest tak okaleczona? W ogóle wszystko jest takie niestaranne, nie tam gdzie powinno, ze złym blokowaniem T_T
Możesz rozwinąć? Czemu według ciebie perspektywa jest okaleczona?
Gdzie dokładnie jest złe blokowanie? Gracza blokują tylko elementy które normalnie zablokowały by w każdej grze (typu drzewo).
Oczywiście może gdzieś się zdarzyć błąd którego nie wykryłem ale staram się naprawiać wszystkie.
Cytat: W dodatku te wszechobecne porady dają wrażenie jakbyś traktował gracza jak kompletnego bakłażana, dla którego szczyt możliwości intelektualnych to włączenie monitora.
A to ostatnie mnie zaciekawiło bo tutorial w tej grze jest normalny... jak w każdej innej. Podstawowe zasady poruszania się po mapce i informacja jak walczyć, typowe dla prologów. Nikogo tu nie traktuję jak bakłażana, po prostu wyjaśniam zasady gry.
Muszę przyznać, że ten fragment mnie najbardziej zdziwił bo trening został dodany po przeczytaniu masy komentarzy do innych gier z RPG Makera (nie na tej stronce, głównie na zagranicznych i przy płatnych grach z RPG Makera na Steamie) w których to ludzie narzekali na brak tutoriala do gry. Postawiłem więc na szczegółowy tutorial bo nie sądziłem, że komukolwiek w dzisiejszych czasach takie coś przeszkadza.
Jeżeli jednak ktokolwiek będzie czuł się obrażony to nie ma sprawy, tutorial wyleci ;)
Cytat:Sprawdzanie tego dema to strata czasu.
Mam delikatne wrażenie, że nie do końca w nie pograłeś i opinię wystawiłeś głównie po paru minutach.
Oczywiście, szanuję ją ale sam uważam, że by grę ocenić trzeba pograć przynajmniej parę minut a demo to nawet i do końca ;) To, że gra nie podoba się z początku nie oznacza, że dalej będzie taka sama.
Jednak rozumiem "Odepchnięcie" jakie "Anaztazja" powoduje i od razu spodziewałem się negatywnych komentarzy wszak gra pod względem prowadzenia fabuły jest... specyficzna (choć na pierwszy rzut oka tego tak bardzo nie widać).
Mimo wszystko dziękuję za zagranie i wystawienie opinii, przykro mi, że straciłeś czas.
Pozdrawiam.