Shards of Lestia ~Episode Zero~
Aktualny czas: 28-04-26, 22:44 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Shards of Lestia ~Episode Zero~
Kaimi Offline
*

Liczba postów: 7

RE: Shards of Lestia ~Episode Zero~

(14-01-15 22:14)Viuu napisał(a):  Kaimi, ładne trafienia widzę, ktoś tu coś wie o Talesach ^ ^
Dokładnie jak napisałeś, Allen jest wzorowany na Yurim, tak jak Elin na Pascal.

Jednak nie do końca trafiłeś co do Skill Linkingu.
Ten system ma polegać na łączeniu skillów jednej postaci w combosy, nie jak w Xillii gdzie łączy się skille dwóch postaci w jeden.

Zagadki i podpowiedzi oczywiście będą, jeśli o to ci chodzi. Przecież to jedna z ważniejszych cech jRPG :P

Ogólnie mówiąc powoli kończymy już casting, więc można się na powrót zacząć skupiać na samym projekcie. Główne role są już obsadzone i aktualnie staramy się przygotować dla was filmik prezentujący cutscenkę z głosami.
O serii wiedziałem już od jakiegoś czasu, ale dopiero w ubiegłym roku wziąłem się poważnie za serię. To było niesamowite przeżycie. (Ależ musiałem teraz głupio zabrzmieć. razz)

Dobrze wiedzieć, że gra będzie mieć kogoś pokroju Pascal, bo jest ona niesamowita. mrgreen

Czy ten Skill Linking będzie wyglądać tak, że (dla przykładu) wykonuje się arte'a A, potem B i jeżeli są 'kompatybilne do Linka', to postać używa skilla C?

W Lunaterze to mnie np. bardzo irytował ten loch w jakiś ruinach, bo kompletnie nie wiedziałem co robić. Jakieś kolorowe panele przez które się przechodzi i zmienia ich kolor automatycznie za każdym przejściem i żeby było jeszcze ciekawiej to tych paneli jest tyle, że można pewnie spędzić chyba nawet miesiąc. Wg mnie powinno zaczynać się od małej ilości, a Wy tam wyskoczyliście z chyba z 15 czy iloma panelami, plus jakieś jednopłytkowe korytarze i już pierwszy loch swoim poziomem trudności przypomina ostatni dungeon (ostatnie dungeony w Graces f to była mordęga). Do dziś dema nie ukończyłem głównie ze względu na ten loch. Wyrażam głęboką nadzieję, że początkowe zagadki w Shards of Lestia będą na poziomie żłobka, a nie uczelni wyższej. razz

Teraz tylko cierpliwie czekać na dalszy rozwój gry. ;-)
15-01-15 15:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Shards of Lestia ~Episode Zero~ - Kaimi - 15-01-15 15:00

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS