Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady
Aktualny czas: 28-04-26, 20:55 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady

@Viuu: Po prostu mało ogarnięte pisma/serwisy netowe promują ze swoimi pseudo oganiętymi w grach recenzentami nazwy jakie przyjdą im na język.

Gry o których piszesz to są w ogromnym zbliżeniu gry zręcznościowe tpp/akcji. Lubię takie rzeczy z tego jak:
Oni, Blood Rayne, MDK2 z czego Blood Rayne to jest właśnie tego typu nawalanka tpp akcji w stylistyce horroru. Ogólnie według mnie najlepszą grą z tego rodzaju jest MDK2 tfu błąd. SHADOWMAN !

Bijatyki są OK. Grałem kilka razy w takie gry. Wieki temu w Street Fighter EX2 Plus u kolegi, bo sam nigdy PSX nie miałem (w sumie kupiłem jakiś rok/dwa temu psx ale podziałało mi z tydzień xd) . Grałem kiedś też w Marvel VS CAPCOM, a później na emulatorze w różne takie mordobicia 1vs 1 i chodzone po planszy np: Mortal Kombat na Segę, ale zwykle to wygląda tak, że z 2,3 walki i zmieniam grę czasem więcej.

Fajnie opisałeś VISUAL NOVEL XD

Co do przygodówek faktycznie czyste przygodówki mogą nudzić szczególnie jeśli fabuła nie jest w naszym zainteresowaniu. Ja przykładowo miałem dobre wrażenia w SANITARIUM bo lubię horrory aczkolwiek faktycznie sama gra nie jest specjalnie atrakcyjna, zagadka, dialog, zagadka, dialog. Lubię bardzo kiedy w grze akcji występują zagadki i wymogi myślenia dla mnie więc KULTOWA GRA to SHADOWMAN.

(19-01-15 20:31)Ermi napisał(a):  I znowu segregacja... Wrzucasz wszystkie cRPG do jednego koszyka... Jaki jest w tym sens? Nie w każdym cRPG ubijasz masy potworków...

Opisałem jak się w ogólnym rozrachunku przedstawiają crpgi. Pustaki bez fabuły oparte na mechanikach. Napisałem o wyjątkach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-15 21:06 przez X-Tech.)
19-01-15 20:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady - X-Tech - 19-01-15 20:54

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS