Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady
Aktualny czas: 28-04-26, 23:35 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady

@Kryzz333: Nie grałem w Battlefielda. Jeśli chodzi o Operation FLASHPOINT jestem fanem części COLD WAR CRISIS.

Co do tych przytoczonych screenów i w jednym i drugim są cuda. Magia, czary, itd. i w jrpg i w crpg. W jrpg też masz poważniejsze treści jak np: w Suikoden 1,2 opowiadające o losach wojny, a także poważniejsza stylistyka postaci np: w Front Mission (wizualna) To wszystko zależy aczkolwiek podstawowe różnice są takie, że jrpg fabularnie i przedstawieniem postaci jest dużo bardziej rozbudowane od crpg. Co do poziomu fantazji to im większy to lepiej jak dla mnie i to już nie zależy czy w crpg czy w jrpg, ale nie tylko ta fantazja w fabule, ale i w zachowaniu postaci w zasadzie we wszystkim musi się okazywać i znów więcej fantazji widać w JRPG, bo nie ma ograniczeń nagle np: świat rozwala kometa, a fabuła idzie dalej lub np: akcja przenosi się do innej epoki, by wrócić do poprzedniej. Jednym z wyjątków które mnie trochę zaciekawiły z CRPG jest wiedźmin 2, który właśnie prowadzi się jak opowieść fantasy mniej więcej to zbliża tę grę do tego za co cenię sobie JRPG mimo wszystko jednak nie pograłem jeszcze w ten tytuł jak należy, bo jednak mam gry, które bardziej mnie przyciągają.

Kryzz333 napisał(a):cRPG dają mi większą immersję, bo nie muszę się zastanawiać dlaczego włosy bohatera są niebieskie, a miecz dwukrotnie dłuższy i pięciokrotnie cięższy niż on sam razz

Zagrałem w kilka. Niejedna postać w CRPG stroiła się jak kompletny freak i również nie brakło kolorów włosów i dziwacznych ubrań różnych plemień i ras. Absolutnie podobne tematy mody zwariowanej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-15 23:23 przez X-Tech.)
19-01-15 23:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady - X-Tech - 19-01-15 23:04

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS