Brak Weny 2 - Zastępstwo
Aktualny czas: 28-04-26, 11:16 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Brak Weny 2 - Zastępstwo
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Brak Weny 2 - Zastępstwo

Dograłem do końca jednak. Nie mogłem wytrzymać. Nawet olałem oglądanie filmu na rzecz gry. Trzeba będzie zmienić plusy i minusy xd. Co tu się u licha wyprawia w tej grze. To jest masakra jakaś. Wprowadzone zostały elementy grozy (z humorem) pomieszane z totalnym szaleństwem (nawiązanie do filmu youtube) i kolejnym nawiązaniem do jednej z gier rm, a raczej jej ekranu tytułowego zmienionego w grę. Doszło trochę plusiorów.

plusy:

+ parę genialnych pomysłów
+ chory minigierka i sposób jej zakończenia
+ pewne "wybory" xd
+ wnikliwość postaci npc w zmieniające się zdarzenia - różne opinie
+ Rozbudowana dialogowo i szczegółowo końcówka zawierająca humor i przekonujące gadki
+ Przekonywujące suma sumarum motywacją i myślenie postaci także pojawiających się na chwilę pobocznych
+Tak. Nawet psychologia niektórych postaci jest ukazana to plusior
+tajemnicza dziewczyna i jej zwłoki
+Ta cała baza i sposób jej funkcjonowania był przemyślany aż do samego końca - to było przekonywujące i dodawało klimatu łączenia powagi z humorem

minusy:

-Może jednak chwilami troszkę się dłużąca ta końcówka - w sensie, że częściowo była powtórzeniem tego co już było - tego co już widzieliśmy w samej grze, ale w sumie taka wymiana była jak kropka dla całości i pozwoliła obadać też różne opinie postaci o tym co się stało więc troche na sile moze minus
- jeszcze raz ten sam argument - za mało urozmaicone jednak MINI GRY - typu strzelanki. Choć krótkie znów nie ustrzegły się lekkiej monotonii. Nie czuje się w nich jak rambo, bardziej jak Jill uciekająca przed zombie z gunami. XD
-To bardziej adventure (c's studio patrz) urozmaicony różnymi minigrami/przygodami z potencjałem aby te skille użyte do tego projektu wykorzystać do własnej naprawdę oryginalnej ciekawej przygodówki rpgówki z takim urozmaiceniami ale wiekszej powagi z czestym zartem mniej doslownego mieszania doslownych postaci z gier i reala. Wiadomo o co chodzi. Kazdy kolejny adventure to bedzie frajda, ale tu widac duzy potencjal skilli do naprawde odjechanych i oryginalnych gier fabularnych w klimatach jrpg/przygody/AKCJI.

Ogólnie nawet git. Ta rozbudowana końcówka z wieloma dialogami postaci tak jak wstęp aż proszą się żeby wykorzystać te skille do jakiegoś jrpga w klimatach magii z czasami wspolczesnymi np: o kobietach i ich super zdolnościach czy czegoś w tym stylu zagrałbym w rpg w stylu o magicznych laskach o super mocach w których właśnie dodatkiem są takie różne popaprane relacje miedzy postaciami i elementy sci-fi z takim typowo anime stylem, bo trzeba sobie zdać sprawę, że BRAK WENY to jest adventure bardziej, a jest to specyficzny typ projektów(patrz c's studio)

Ogólnie masa zwariowanych wrażeń na wielki plus.

Mnie się ta giera tak spodobała, że chyba jeszcze raz ją poprzechodze XD Mega wrażenia XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-15 20:47 przez X-Tech.)
30-01-15 20:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Brak Weny 2 - Zastępstwo - Preki - 29-01-15, 22:18
RE: Brak Weny 2 - Zastępstwo - X-Tech - 30-01-15 20:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS