Mateusz SSJ8 napisał(a):2k
Minusy:
-Nie można zrobić zaawansowanego ABSa.
Bzdura. Najbardziej znana makerówka jaką wydał jakikolwiek rpgmaker na świecie, która wylądowała na niemal wszystkich stronach z grami free na świecie, oraz pismach/zinach posiada bardzo rozbudowany system walki. Ta gra to AHRIMAN PROPHECY i jest zbudowana w rpgmaker 2k.
Pod względem wykonania/rozbudowania i wykorzystania systemu walki abs bije wszystko co powstało na rpgmakery w ogóle. Wykorzystanie tego absa i jego rozbudowanie w całej szerokości gry jest przykładem jak w ogóle powinno się używać tego typu abs w grach na makera. Wykorzystanie jest wręcz genialne.
Mateusz SSJ8 napisał(a):2k3
Minusy:
-Zaawansowany ABS niemożliwy do wykonania.
Bzdura kolejna. Znam kilka gier, które posiadają rozbudowany system abs bazowany na tym z Zeldy jest to zręcznościowy system i wykonanie i zaimplementowanie go w rozgrywce bije wszystko na wszystkie makery co próbowało naśladować Zeldę i ją ulepszać. Oczywiste, że nie są to polskie projekty.
To teraz mi zaplusuj absy i ich zaimplementowanie w grach z VX i XP (przykłady gier), bo mimo, że widziałem już całe tony gier z VX i XP to niestety w ani jednej grze zaimplementowanie abs nie było dobre ( z tych które widziałem ). Grywalność była słaba. Gdzie to zaawansowanie ? Bzdura.