Co jest najważniejsze?
Aktualny czas: 28-04-26, 22:13 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Co jest najważniejsze?
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Co jest najważniejsze?

(17-02-15 18:55)spartanPAGE napisał(a):  @noruj kultura widzę na poziomie.

Powiedz mi lepiej co stoi na przeszkodzie w zrobieniu w mejkerze "strasznej" grafiki.
Zacytowałeś moje argumenty, ale nie wysunąłeś poważniejszych kontrargumentów.

Ja podałem przykłady gier. Yume Nikki, IB, Desert Nightmare. Ten ostatni to mistrzostwo horroru w rmie, a nie straszy grafiką. Te dwa pierwsze mają oryginalną grafikę i są kultowymi gierkami, ale ta grafika nie sprawiła, że gra jest straszniejsza tylko zobrazowała zryty klimat oparty na pomysłach na "fabułę" tych gierek. Nie straszą grafiką tylko tym co sugeruje treść. Longing Ribbon opiera się na stylu typowo mangowym, a grafikami ta gra nie straszy, a też czołówka horrorów w rmie. Straszy genialnie (przynajmniej początkowo) prowadzoną fabułą i klimatem.

Jest jeszcze Taut, ale on robił klimat SPOKOJEM, kolorystyką i przedstawioną sytuacją bezradności bohaterki. Straszył fabułą i sytuacjami fabularnymi i wzbogaconymi o udźwiękowienie i scenki.

Horrory w rmie - raczej nie straszą grafiką (ogólnie dobre horrory nie straszą grafiką) nie tylko w rmie. Dobre horrory straszą fabułą. Rm nadaje się bardzo do dobrych horrorów. Dlaczego ? Bo rm to najlepszy program do gier fabularnych jaki istnieje. Dlaczego horrorów nie ma za wiele w rmie i ogólnie (na poziomie) bo horror to najtrudniejszy gatunek i trzeba mieć łeb aby przekonywać fabułą i rozgrywką w horrorze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-15 19:54 przez X-Tech.)
17-02-15 19:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Co jest najważniejsze? - KKNJR - 30-01-15, 19:12
RE: Co jest najważniejsze? - X-Tech - 17-02-15 19:45

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS