Ustawienia
Aktualny czas: 28-04-26, 15:03 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Ustawienia
dawidpieper Offline
*

Liczba postów: 38

RE: Ustawienia

Rzeczywiście aliasów nie stosowałem, gdyż użyłom go we własnym projekcie usuwając zupełnie Scene_Title, a raczej zmieniając nazwę klasy na Scene_Title_Old :).

Jeśli chodzi o kąpatybilność chyba gdzieś podczas edycji tematu zaginęła, gdyż napisałem, że skrypt działa tylko pod RMXP.

Dokończę kurs ruby'ego i to wszystko zaliasuję i dodam screenshoty, by wszystko było zgodne z regulaminem.

Skrypt jest dość rposty, no może poza tymy priorytetami.

Szczerze mówiąc pierwszy raz publikuje taki skrypt, a do aliasów nie jestem przyzwyczajony, gdyż osobiście mi się nie przydają.

Myślę, że jutro, no chba najpóźniej pojutrze to poprawię.

PZDR
DP
(12-06-13 21:42)dawidpieper napisał(a):  
~ Ustawienia ~

Krótki opis:
Witam!
Napisałem ten skrypcik dla twierdzy rpg makera, ale standardowo go tutaj zamieszczam tym bardziej, że z tego, co widziałem nikt jeszcze tutaj takiego nie zamieścił.

Skrypt dodaje do gry ustawienia:
Głośność, dźwięk kroków, poziom trudności, skórka okna, profil systemowy i.t.p.

Głośność jest wciąż zależna od naszej głośności ustawionej podczas edycji zdarzeń.
Przykład:
ustawimy głośność SE 90%, a ktoś w ustawieniach wybierze opcję 50%. Wtedy dźwięk odezwie się z głośnością 45%.

Poziom trudności zmniejsza odpowiednio EXP uzyskiwane za pokonanie przeciwników i maksymalną liczbę HP, jak chcecie mogę też dodać SP.

Wzór:
Poziom (0,5 do 2) * max-HP
i
uzyskane doświadczenie / poziom

Mam nadzieję, że rozumiecie.

Skrypt pozwala też podczas walki testowej zmienić ustawienia, by obejrzeć poziomy trudności.

Jak coś nie działa piszcie, to poprawię.

Autor:
dawidpieper@o2.pl

Tłumaczenie:
skrypt oryginalny po Polsku

Skrypt:
Spoiler: (Otwórz)
Dodatkowe informacje:
Wkrótce dodam screenshoty i demo.

Pozdrawiam
Dawid Pieper
13-06-13 21:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Ustawienia - dawidpieper - 12-06-13, 21:42
RE: Ustawienia - Ayene - 13-06-13, 20:55
RE: Ustawienia - dawidpieper - 13-06-13 21:26
RE: Ustawienia - Ayene - 13-06-13, 21:31
RE: Ustawienia - dawidpieper - 15-06-13, 13:07

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS