Mnóstwo pytań i mało odpowiedzi.
Aktualny czas: 25-05-26, 18:04 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Mnóstwo pytań i mało odpowiedzi.
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

RE: Mnóstwo pytań i mało odpowiedzi.

Co do pkt. 3:
Pewnie da się to zrobić za pomocą skryptu, ale nigdzie nie mogłem takiego znaleźć. Zauważyłem jednak że można osiągnąć ten sam efekt za pomocą skryptu Weapon Unleash [VX] dzięki któremu każdy atak bohatera ma szansę wywołać czar.
Animację wybranego czaru zastępujemy zwykłym uderzeniem (wedle uznania) i zmieniamy skalowanie w bazie danych z ataku fizycznego na atak magiczny. W skrypcie zmieniamy też szansę wywołania czaru na 100% aby został on wywołany z każdym udanym atakiem. Inne skalowanie można zastosować dla różnych broni.
Problemem tego rozwiązania jest fakt, że bohater musi przez cały czas mieć wyekwipowaną broń (z drugiej strony rzadko zdarza się, by typowi pogromcy smoków tłukli je pięściami).
Strona ze skryptem:
http://www.hbgames.org/forums/viewtopic....57&start=0
Ps. Nie testowałem tego, ale może też wystąpić kwestia podwójnych obrażeń (fizycznych za zwykłego ataku i magicznych które pochodzą od wywołanego zaklęcia). Jeśli taki efekt jest nie pożądany, po prostu w edytorze danej postaci ustawiłbym jej współczynnik siły na 0.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-15 19:00 przez Revlis.)
13-04-15 18:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Mnóstwo pytań i mało odpowiedzi. - Revlis - 13-04-15 18:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS