Pytanie do twórców gier 2
Aktualny czas: 28-04-26, 22:09 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Pytanie do twórców gier 2
RGR7 Offline
*

Liczba postów: 42

RE: Pytanie do twórców gier 2

Raczej nie wyznaczam sobie terminów, bo to stresuje, a poza tym, jak się nie ma już na zrobienie czegoś czasu, nawet jeśli jest świetnym pomysłem, to się tego nie wprowadza i wtedy gra traci na wartości placz
Jeśli chodzi o harmonogram, to również takowego nie mam mrgreen
Ogólnie to wygląda tak: Mam pomysł. Zapisuje go gdzieś, najważniejsze szczegóły itd. Zastanawiam się w jakich lokacjach go przedstawić. Gdy już mam to wszystko (+to co muszę zrobić: itemy, chary, armor...) zaczynam tworzyć mapę. Gdy już ją mam, dodaję muzykę, pasującą do klimatu owej lokacji. Później dodaje szczególiki, zwierzęta, itemy leżące na podłodze, czasami nawet easter eggi i na koniec zdarzenia. Choćby i npca pytającego samego siebie "Co by dzisiaj ugotować?", byle by mapa ożyła. Po tym wszystkim, wracam do pomysłu i umiejscowuję go gdzieś. Całość dopełniają wrogowie w odpowiednich miejscach i to tyle.
Może nie jestem jakimś profesjonalnym twórcą, ale przynajmniej robię to co kocham i staram się to robić perfekcyjnie, w każdy detal wkładając serce.
07-06-15 15:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Pytanie do twórców gier 2 - RGR7 - 07-06-15 15:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS