oRPG Jest to gra rpg, w którą możemy zagrać z rówieśnikami.
Rozgrywka:
Moim celem jest zrobienie gry w stylu "Pokemon fire red". Jak to wygląda? Aby przejść do dalszych lokacji, musimy podążać za fabułą.
Świat:
Świat fantasy, jakiego jeszcze nikt nie widział. W pełni przepełniony magią. Duża część uniwersum jest nie odkryta. Nasuwa się pytanie dlaczego?
Prawie wszędzie możemy spotkać dziwne stworki które są częścią tego dziwnego ekosystemu. Jedne są przyjazne, a inne mniej.
Dodam jeszcze że gra rozgrywać się będzie w dwóch ruwnoległych światach. - Co to oznacza?! Nic więcej jak to że będziemy mogli wcielić się w postać z drugiego świata, i nią przeżywać fabułę (singleplayer).
Fabuła:
(W wielkim skrócie) Znajdujemy się w świecie który potrzebuje bohatera.
Nie wiadomo dla czego, ale księżyc który od wieków był na swoim miejscu niebawem uderzy w naszą planetę. Jest to sytuacja bez wyjścia, nikt na świecie nie dysponuje taką mocą by zatrzymać zbliżający się koniec świata.
System walki:
Pseudo turowy system walki znany miedzy innymi z odsłon RPG Maker VX ace
Magia:
Jest czymś co jest wszech obecne. Lecz tylko nie liczni potrafią ją kontrolować.
Od wielu tat chciałem zrobić jakąś grę, lecz zawsze się poddawałem. Prób było kilka, zaczynałem właśnie od rpg maker'a lecz czułem że mnie ogranicza... ale to nie o tym mowa. Ostatnio postanowiłem że zabiorę się ostatni raz za tworzenie gdyż jeżeli nie teraz to nigdy (praca, brak czasu)i tak właśnie zrodził się pomysł powstania Quillby The Last (nazwa wskazuje o co chodzi :)) , a więc do rzeczy.
Nie będę opisywał fabuły gdyż nie chcę spoiler' ować, być może zrobię większy opis wkrótce .
Demo przedstawia tylko same intro gry czyli... zero rewelacji. Jednak zrobiłem je by zachęcić graczy do wyczekiwania. I aby sprawdzić czy w ogóle kogoś to zainteresuje.
Screeny:
marekssj2.deviantart.com/gallery/
Liczę na sugestie i oceny. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-15 10:47 przez marekssj2.)