Hm... Na czym zacząć?
Aktualny czas: 28-04-26, 14:30 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Hm... Na czym zacząć?
xLokson Offline
*

Liczba postów: 57

Hm... Na czym zacząć?

Witam wszystkich bardzo serdecznie! :)

UWAGA! Jeżeli nie interesuję Cię moja historia, ani kim jestem, to zajrzyj na sam dół posta, znajduje się tam puenta całego posta :) #Bez#Spiny

W pewnym sensie, jestem nowym ale za razem starszym użytkownikiem forum :)

Tak czy inaczej...
Jakiś czas temu, hmm nie pamiętam... rok?dwa? temu założyłem konto na tym forum, oczarowany wizją tworzenia moich ukochanych gierek RPG :D
Szał Szał i jeszcze raz Szał!

Tworzyłem tam jakąś gierkę, nie pamiętam tytułu. Wrzuciłem ją na Zapowiedzi/Dema, ogólne uczucia użytkowników co do tej gry były mieszane. Jedni twierdzili, że to totalny gniot, inni byli przeciętnie zadowoleni, kilkoro użytkowników napisało, że nie może doczekać się pełnej wersji. Ogólnie projekt zdechł, z powodów osobistych(nie związanych z forum/komputerami/itp). Po czasie(czyli jakieś 3-4 dni temu) przypomniałem sobie o RPG Maker znajdując jakieś tam pozostałości jego folderów w dokumentach. Co zrobiłem? :) Szybka wbita na twierdze RPG, szybciutki download RPG Maker VXAce.
Magia wróciła <3.

To taka krótka zbędna opowieść o Maciuśku :) (Tak tak mam na imię <3 )
Rozpocząłem jakiś tam projekt w RM, aczkolwiek szukając rozwiązań do kilku problemów natury technicznej, znalazłem w necie stare filmy GIMPERA, w których robił projekt gry na RMXP.
Przeanalizowałem różne wady i zalety mojego programu oraz XP
I przypomniało mi się, że tak naprawdę umiejętności którymi dysponuję, są nikłe w stosunku do możliwości obu programów.
Co więc postanowiłem? Wybrać jeden program, poszukać kursu, ogarnąć kurs i dopiero zacząć pracę nad czymś właściwym.

Obiecana puenta :)

Teraz mam takie pytanko;

Która wersja programu RPG MAKER, łatwiej, przyjemniej, skuteczniej wprowadzi mnie w tajniki tworzenia RPG'ów? (waszym zdaniem). :)

Pozdrawiam! :)
17-09-15 13:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Hm... Na czym zacząć? - xLokson - 17-09-15 13:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS