(03-12-15 18:31)Amelanduil napisał(a): HaxoTV napisał(a):I to nie skrypty, czy gdzieś napisałem, że używam skryptów ruby? ;).
Poniekąd jest coś takiego jak skrypty zdarzeniowe, tak dla klaryfikacji :v
Z technicznego punktu widzenia to co robisz w zdarzeniach to też jest skrypt. Sekwencja komend z podpiętym do tego interfejsem, którą przetwarza program.
Można wyłączyć system głodu... dobra, o ile rozumiem koncept utrudnień w stylu ironman czy coś takiego, to ten przypadek różni się od takich rzeczy jak wyżej wspomniany albo wspomaganie celowania - one nie odejmują mechanik, a jedynie zwiększają ich "trudność". Ty dajesz możliwość wyrzucenia całego systemu, przez co przedmioty do niego podpięte tracą użyteczność. Ja to widzę jako wybór binarny - albo jest, albo nie ma.
Mi się często zdarza nazywać moje zdarzeniowe operacje skryptami, ale mniejsza xD. Oboje poniekąd mamy tu rację. Co do systemu głodu nadal nie przekonasz mnie, że to nie ma sensu, gdyż przedmioty z nim związane również leczą :)
Wszystko jest przemyślane :)
Nawet zwykłe potki HP maja wpływ np na zaspokajanie pragnienia postaci, a wyłączenie systemu nie oznacza ich dyskryminację. Mimo, że przy jedzeniu nie ma w opisie zamieszczonych informacji o tym, że to leczy w bardzo powolnym stopniu, jednak jest to czynione. Np pieczone mięso odnawia po zjedzeniu 5 HP. A wypicie wody powoduje nie tylko obniżenie wskaźnika pragnienia, ale również zmęczenie postaci zostaje usunięte :)