Asgun
Aktualny czas: 28-04-26, 15:02 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Asgun
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

RE: Asgun

(07-12-15 22:33)Venesard napisał(a):  Dla krótkiego sprostowania @HaxoTV, grafiki RTP też ktoś kiedyś musiał narysować, nie wzięły się znikąd. Nie każdy ma na tyle talentu i cierpliwości by od podstaw tworzyć całą grafikę do swojej gry. Są również gusta i guściki, mnie osobiście znacznie bardziej odstrasza grafika w Pogromcy Pustki niż prawidłowo użyte RTP.
Ostatecznie przypuszczam że użytkownikom forum znudziło się czytanie pod dosłownie każdym tematem z grą/zapowiedzią czegoś w stylu "Weź zrób własną grafikę bo tak."
No offence, ale to nudzi ;)

Wyrażam tylko swoją opinię na temat gry. Nie mam nic do jakości grafiki w grach RM, ale na Boga widziałem ją już w tylu waszych grach, ze to już się zrobiło takie nudne jak flaki z olejem. To tak jakbyś grał w Wiedźmina I, Diablo, Titan Questa, Fallout, Praetorians i dajmy na to Rome II Total War używając w tych grach tej samej grafiki. Dlaczego gierki w RM muszą się ograniczać do gotowców. Ja rozumiem brak czasu, zdolności, ale no można ogarnąć ludzi do pomocy i zamiast samemu robić coś przeciętego, razem usiąść i pogłówkować.

Grafika w Pogromcy, jak i sama gra cieszy się ogromnym uznaniem wbrew temu co mówisz. Po za tym nie ma co porównywać Pogromcy, który ma zupełnie co innego pokazywać, mającego zupełnie inny klimat i zamiary niż ten projekt, bo to jest kolosalna różnica. To tak jakbyś porównał bułkę do chleba. Niby to samo, ale różnica jest kolosalna. Nie mam nic do waszych gier serio. Często są to gnioty totalne, ale czasem znajduję perełki. Weźmy na warsztat Wrota Arkany, które mają swój świetny klimat, ale mógłby być lepszy z nową szatą graficzną. Nazwy postaci zerżnięte żywcem z innych gier. Ja rozumiem, ciężko jest wymyślić coś nowego i wiem, że każdy na swój sposób wkłada ogromną pasję i zaangażowanie w projekt, ale jak już coś robimy i pokazujemy to szerszej publice, to zróbmy to na maxa, na tyle na ile się da, nawet jeśli mamy prosić o pomoc innych.

Mamy tu tak wspaniałe fora jak te. Mamy masę działów z pomocą dotyczącą zasobów. Kolega dałby ogłoszenie, że potrzebuje np grafik, by pokazać coś świeżego i na pewno ktoś by się zgłosił.

Już dawno dostrzegłem coś jeszcze. Ludzie na forach, nie koniecznie na takich, ale mówię tu ogólnie, że zamykają się na konkretne osoby i to potem wychodzi na to, że jest coś takiego jak wzajemne hmm... jakby to określić "lizanie tyłków". I nie żeby coś, ale przyjaciel, kolega, koledze nie powie, że coś zrobił źle. Obcym się wytyka, bo łatwiej. Żeby nie było, nikogo nie oskarżam, tylko mówię jak to jest w życiu.

Co do Pogromcy to w sumie dziś dziękuję tym wszystkim, którzy mnie hejtowali, hejtują czasem i do dziś, bo dzięki nim strasznie mocno poszedłem do przodu właśnie pod względem graficznym, który się tobie tak nie podoba jak mi standardowe RTP.

Podsumowując, bo i tak pewnie połowa osób tego nie przeczyta z racji tego, że to długie to uważam, że RPG Maker XP ma potencjał, ale jest marnowany przez właśnie takie podejście ze strony wielu użytkowników, którzy na nim pracują. Mam tylko nadzieję, że nikogo swoją wypowiedzią nie uraziłem, gdyż każdego tutaj lubię, nawet tych co mnie nie lubią. Jesteście spoko i robicie kawał dobrej roboty, ale często trochę na gotowca, a na gotowca mogą iść małe dzieci w podstawówce. Nie wiem ile autor ma lat, ale zakładam po stylu tworzenia tej gry, że na pewno nie jest z podstawówki.

Spoiler: (Otwórz)
09-12-15 02:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Asgun - noruj - 08-09-15, 23:06
RE: Asgun - Diablo - 09-09-15, 23:03
RE: Asgun - helio108 - 12-09-15, 18:47
RE: Asgun - ADI - 13-09-15, 15:01
RE: Asgun - noruj - 21-09-15, 01:50
RE: Asgun - Adrapnikram - 03-12-15, 03:14
RE: Asgun - HaxoTV - 07-12-15, 10:11
RE: Asgun - Venesard - 07-12-15, 22:33
RE: Asgun - HaxoTV - 09-12-15 02:31
RE: Asgun - Adrapnikram - 09-12-15, 19:06
RE: Asgun - Amelanduil - 10-12-15, 00:47
RE: Asgun - ShiroĒsu - 10-12-15, 14:03
RE: Asgun - krakoman - 09-02-16, 16:53

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS