Artyści, co sądzicie o robieniu całych tilesetów?
Aktualny czas: 28-04-26, 19:37 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Artyści, co sądzicie o robieniu całych tilesetów?
Nooneknows Offline
*

Liczba postów: 1

koniczyna Artyści, co sądzicie o robieniu całych tilesetów?

Pytanie głównie do RPG Makerowych twórców grafik (ale inni też mogą coś dodać) - co sądzicie o tworzeniu całych tilesetów (powiedzmy ze 4 (jaskinie, lasy, pustynie, miasta itd.)) od "scratcha", czyli od podstawy. Robiliście już coś takiego? Wiecie, siadacie przed pustym płótnem w photoshopku, czy innym gimpie i zaczynacie tworzyć... i tworzycie tak wszystko - od podłóg, po obiekty, szafki, drzewa, ściany itd. dotąd, aż powstaną wam tilesety godne tych podstawowych z RM'ów. Jeśli nie, to chcielibyście tak zrobić?
Krąży mi to pytanie po makówce, bo pomyślałem, że jeślibym kiedyś robił jakiś większy projekt RPG, to wypadałoby mieć jakieś oryginalne, niepowtarzalne, unikalne tilesety; jednak do tego musiałbym kogoś zatrudnić, bo ni jak u mnie z rysowaniem. Myślicie, że ktoś ze sceny RM'a (nie tylko tej polskiej) podjąłby się czegoś takiego? Dajcie znać, co o tym sądzicie.
28-12-15 18:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): pokemon
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Artyści, co sądzicie o robieniu całych tilesetów? - Nooneknows - 28-12-15 18:29

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS