RE: Dracolegendy
Adrapnikram - eee, to dobrze? :D Btw. jeszcze raz dzięki za rady pod moim postem dziale wsparcia :)
Aruka - dzięki za wsparcie! Takie posty motywują mnie do dalszej pracy, a co do newsów:
Do albumu trafiły nowe screeny, z animacjami ciosów broniami. Przewidziane rodzaje broni to: Miecze, Topory, Sztylety, Łuki, Szpony, Włócznie, Berdysze, Obuchy, Laski & Różdżki, Broń Miotana (bumerangi, zaklęte shurikeny). Będą dzielić się na dwie kategorie. Pierwsza, to bronie ciosów prostych (jeden zamach toporem, jedno dźgnięcie włócznią itd. ), druga to bronie ciosów złożonych (czyli krótko mówiąc combosy). Ponadto bronie od rzadkich górę będą miały ładowany atak specjalny (coś jak zaklinanie ostrza w The Legend Of Zelda). Niektóre unikatowe bronie będą miały własny specjalny atak.
Stopnie jakości ekwipunku: Normalny, Magiczny, Rzadki, Unikatowy (jeśli się uda mi się wprowadzić bonusy zależne od ilości założonych przedmiotów, to będzie również kilkanaście zestawów przedmiotów, czyli jakość Setowa)
Crafting będzie sprowadzał się do zdobywania przepisów, aby zgromadzić potrzebne składniki i zlecić wykonanie unikatowej zbroi/broni jednemu z rzemieślników. Podobnie będzie z warzeniem mikstur (u alchemików) oraz z wprawianiem rud i klejnotów w bronie/zbroje, aby zmienić ich właściwości (owemu wzmacnianiu będą podlegać tylko przedmioty normalnej jakości). Przewiduję ok. 30 przepisów na tworzenie legendarnego ekwipunku od podstaw, z przepisu.
Muzyka to głównie soundtracki z innych gier, dorobek kompozytorski Adriana Von Zieglera, epic rockowe/metalowe covery z gier autorstwa Little V (głównie do walk z bossami) oraz wszystko inne, co mi wpadnie w ucho, a co będzie pasowało i tworzyło spójną, klimatyczną atmosferę.
Na wstępną strukturę świata składa się 5 kontynentów o różnym klimacie (leśny, pustynny, arktyczny, wulkaniczny), na każdy kontynent kilkanaście regionów, a na każdy region ok. 10 lokacji, które liczą średnio po 20 map, nie licząc domostw, jaskiń i innych lokacji wewnętrznych. Aby uniknąć lagów, świat jest tworzony modułowo, kawałek po kawałku, z rozgałęzionymi przejściami zamiast jednej wielkiej lokacji. (nie pytajcie, ile czasu mi to zajmie :P)
Czas gry? Ciężko powiedzieć. Jeśli ktoś zechce to przejść na chama, to może poniżej 10 godzin się wyrobi, jednak dla tych, którzy zechcą wycisnąć z niej trochę więcej, to myślę, że kilkadziesiąt godzin satysfakcjonującej rozrywki uda mu się wycisnąć. Podstawa: żadnych sztucznych wypełniaczy. Nawet podczas przysłowiowego oczyszczania kanałów z potworów i zbierania szczurzych ogonów będzie do tego doczepiona jakaś historia, czy to początek zarazy, czy wynik nieudanego eksperymentu, czy też początek wędrówki do ukrytych ruin podziemnego świata...
Będzie można się urżnąć ;) Różnym trunkiem, z różnym skutkiem i różnym czasem trwania nietrzeźwości (np. podniesienie ataku i zdrowia kosztem spadku uników i celności).
O wszelkie dodatkowe informacje pytajcie :)
Ps. Aruka, jako, że jesteś głodny informacji, ten post powstał głównie z myślą o Tobie :)
Projekt: Dracolegendy
Gatunek: Action RPG
Stan Prac: 1%
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-16 23:21 przez Pandemonium.)
|