Po pierwsze, witamy w świeżo zarejestrowanych, sam jestem świeżo zarejestrowany ale mniejsza.
Cytat:W MroKu wcielamy się w Ellatiela — elfa wysokiego rodu, który wychowywany był przez Arcymagów Zakonu Vearnusa. Protagonista postanawia opuścić terytorium wojenne i wrócić do swojej krainy, by odnaleźć swoją rodzinę.
Dobra, rodzina ważna rzecz i ważny cel. Tylko wydaje mi się lekko oklepany schemat, ratowania kogoś/czegoś w grach (nie mówię o Ultimie). Ale to tylko taki mój wniosek. Zawsze coś innego niż jakiś Zły XYZ, który morduje i trzeba go pokonać, a to jest już trochę bardziej oklepane.
Cytat:Wówczas poznaje swego przyjaciela Ciladrilla — także elfa, lecz z niższego rodu.
Miło będzie grać w grę z dwojgiem głównych bohaterów, bo albo jest jeden, albo cała 4- lub 8osobowa gromadka
Cytat:- będzie posiadać otwarty świat*
- 15 Grobowców, które można przeszukać

O, akurat otwarte światy to lubię. Takie poboczne zadanka będą jak najbardziej na miejscu. Już czekam na demo
Cytat:Dlatego cały świat można będzie przemierzać dopiero od IV aktu do IX aktu, który ostatecznie kończy fabułę, ale nie kończy gry.

Życzę miłej pracy, i nie mówię tego ironicznie.
Cytat:**Byłaby walka w czasie rzeczywistym, ale wszystkie ABS pod RPG MV bardzo źle się prezentują. Mam nadzieję, że w II części gry ABS już będzie.
Zawsze gdy się znajdzie lepszy ABS, to można stworzyć coś w rodzaju "Special Edition" albo, jak kto woli, "edycji rozszerzonej".
A i drobne zastrzeżenia co do hud'a. EXP wylatuje poza HUD, ale wiem, RPG Maker MV dopiero raczkuje. W razie czego troszkę znam się na JavaScript'cie i może ci trochę tego HUDA poprawię, chyba, że to wina obrazka, to potrzebny będzie większy.
Tileset ładny, nie powiem że nie, ale ten na mapie świata jest trochę źle zrobiony/zripowany, góry i drzewa mają przeskoki, i jakby to określić, góra urywa się w połowie i tile zaczyna się od nowa.
Podsumowując, jeżeli fabuła i lokalizacje poboczne będą ciekawie i dobrze zrobione, a tilesety... no cóż, dorobione, pod pełną wersją będzie jak najwięcej gwiazdek
Powodzenia!