Do Usunięcia
Aktualny czas: 28-04-26, 14:41 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Do Usunięcia
AlmostNoRuby Offline
*

Liczba postów: 174

Do: @dakla, @nqusim

Cytat:Scenę RPG Maker'a obserwowałem już od ponad roku. Grałem w bardzo wiele produkcji i doszedłem do wniosku, że moja gra, czyli MroK nie może mieć oklepanej fabuły, w której głównym celem jest ratowanie świata czy zabijania jakiegoś bossa. Fabuła gry nie jest jednak skierowana w kierunku poszukiwania rodziny i nie jest to wątek główny.
Miałem to na myśli, że pokonywanie Złego XYZ jest bardzo oklepane, jeśli mnie źle zrozumiałeś.
A i jeśli ratowanie rodziny nie jest głównym wątkiem, to dobrze. Pisałem to ~21, a o tej porze nie jestem zbyt skupiony (i czasem wypisuje dziwne rzeczy).
Cytat:Co do grafiki odniosę się tak:
Bardzo ranią mnie gry, w których grafika jest słaba lub się nie klei oraz gry z grafiką typowo RPG Maker'a. Sam zauważyłem błędy w tilesecie mapy oraz tilesecie lokacji do pierwszego dema wszystko zostanie poprawione. Aby w MroK każdemu grało się jak najlepiej już w demie wszystko będzie się zgadzało.
Akurat tu się zgodzę. RTP staram się unikać (oprócz produkcji UT bo tam nadrabia fabuławink), a raz się spotkałem z grą gdzie przeciwnikiem było zdjęcie nietoperza. Spokojnie, widziałem gorsze rzeczy niż przeskoki w tilesetach.
Albo jak wysoki char = wysokość drzewa, raz się chyba z taką produkcją spotkałem. No cóż, te nowe RM-y są raczej przystosowane do modelu postaci x/x a nie x/2x.

Cytat:Napisane przez Dakla - Dzisiaj 10:36
Nie wiem, czy to ja się nie mylę, lecz w ,,Danych dotyczących MroKu"
napisałeś:

Nqusim napisał(a):
- Ponad 40 przeciwników do zabicia
A potem:
Nqusim napisał(a):
- Około 50 przeciwników
Czym to się różni? Tych 10 przeciwników nie da się zabić, czy co?
Może trzeba je pokonać sprytem? Nie wiem. Albo autor się nie dopatrzył, albo jeszcze wszystkich nie zrobił lub tak, jak mówiłem. A poza tym, ponad 40 to może być 48 ;-)

[Obrazek: userbar1.png]
30-09-16 11:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Dakla
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Do Usunięcia - Nqusim - 29-09-16, 18:36
RE: [MV]MroK: Era Smoków - Nqusim - 29-09-16, 22:39
RE: [MV]MroK: Era Smoków - Dakla - 30-09-16, 10:36
RE: [MV]MroK: Era Smoków - Nqusim - 30-09-16, 14:53
Do: @dakla, @nqusim - AlmostNoRuby - 30-09-16 11:39
RE: [MV]MroK: Era Smoków - Nqusim - 01-10-16, 11:16

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS