RE: Dracolegendy
Witam wszystkich po dłuższej przerwie!
Projekt nadal jest żywy, choć pracę postępują w dość wolnym tempie. Z ważniejszych zmian:
- okrojona zostanie liczba broni, jakie będą w grze. Z racji na konstrukcję silnika, każda broń, która ma się w jakiś sposób różnić od tych klasy zwykłej, wymaga osobnych slotów w umiejętnościach na swoje własne combo i unikatowy, ładowany atak (obejmuje to każdą zmianę wizualną, od grafiki dzierżonego miecza, po zwykłą animację ataków. Ponadto potrzebne są również sloty na umiejętności bohaterów i potworów, a już w szczególności bossów, którym potrzeba niestandardowych ataków i zachowań). W związku z tym, klasy broni w grze zostaną podzielone na: zwykłe (standardowy cios, bądź ich combo), unikatowe (magiczny cios, bądź ich combo + wspólny rodzaj ładowanego ataku) oraz legendarne (unikatowy cios, bądź ich combo + unikatowy ładowany atak). Dla każdego rodzaju broni będą przygotowane: kilkanaście broni zwykłych, kilka broni unikatowych i 3 bronie legendarne. W tym przypadku zdecydowałem się iść na jakość.
- w związku z powyższym punktem, crafting będzie obejmować przede wszystkim elementy pancerza, który nie wymaga przygotowywania umiejętności. Warzenie mikstur, odbywające się na tej samej zasadzie, pozostaje bez zmian. Warzone eliksiry w większości przypadków przyniosą trwały efekt.
- nie pojawią się zestawy przedmiotów
- w ramach rekompensaty za cięcia w ekwipunku, planuję system zużywalnych zwojów, zwiększających czasowo statystyki oraz zwiększenie liczby pancerzy (szczególnie unikatowych i legendarnych odmian, przy czym postaram się ograniczyć powtarzalność)
Mam również prośbę. Jeśli ktoś zna jakieś skrypty (a najlepiej demo) minigier, które mógłbym zaimplementować do gry, albo zagadek logicznych, to chętnie przyjmę wszelkiego rodzaju linki z takową zawartością.
Pozdrawiam!
Ps. Raz na jakiś czas do mojego photobucketa trafiają nowe screeny. Jeśli ktoś chętny zobaczyć efekty moich prac, to serdecznie zapraszam :) Link w pierwszym poście.
Projekt: Dracolegendy
Gatunek: Action RPG
Stan Prac: 1%
|