Pierwsze wrażenie zobaczeniu pierwszego posta?
O mamo, ile tego!

Jakoś syntezator mowy to udźwignął. Nie, żebym miał coś przeciwko, nawet czasem warto coś przeczytać. Polecam zrobienie z tej historii porządnego intro.
Screenshoty:
- śliczna grafika
- niektóre efekty wyglądają... WOW (co z tego że wygląda jak RTP, 95% gier z RPG Makerów ma animacje z RTP)
- widać, że ktoś się przesiadał z RPGXP (ten sam styl tworzenia lochów i ewidentne pełzaki z RTP tejże (nie no dodaje to, hm, uroku))
Spoiler z cytatem!
Cytat:Planowana zawartość:
- długi i złożony, główny wątek fabularny
- kilkadziesiąt wątków pobocznych
- zaawansowane opcje dialogowe (wybory kwestii)
- duży świat składający się z 5 kontynentów (Eferion, Unzsung, Azganon, Białe Lądy Eterii, Deumion) o zróżnicowanym folklorze i kulturze (struktura korytarzowa z bardzo licznymi rozgałęzieniami)
- nacisk na mitologię, religię, filozofię życia, ludzkie dramaty i moralność, a przede wszystkim na epicką historię
- mieszanka klimatu high i dark fantasy
- dynamiczna i efektowna walka ze zróżnicowanymi umiejętnościami i możliwością zmiany aktywnej postaci
- duża interaktywność otoczenia (zbieranie ziół, minerałów, używanie harpuna, zastawianie pułapek)
- możliwość wytwarzania własnych i ulepszania przedmiotów u danych rzemieślników
- bogaty i zróżnicowany jakościowo ekwipunek
- możliwość ulepszania umiejętności oraz podnoszenia własnych statystyk przez szkolenia oraz specjalne przedmioty
Pytanie - dlaczego ten opis przypomniał mi, żeby nadrobić Wiedźmina 3? Podobne uczucie miałem też przy Krukach (tam, z drobną mieszanką deja vu).
Cytat:O wszelkie niespoilerowe informacje pytać ;) Przedstawione informacje dotyczą jedynie pierwszych, kilkunastu minut gry, która potrwa, mam nadzieję, znacznie dłużej, choć to w dużej mierzę będzie zależeć od gracza, czy zainteresuje się treścią poboczną, czy też nie.
What!
Spoiler z cytatem!
Cytat:Czas gry? Ciężko powiedzieć. Jeśli ktoś zechce to przejść na chama, to może poniżej 10 godzin się wyrobi, jednak dla tych, którzy zechcą wycisnąć z niej trochę więcej, to myślę, że kilkadziesiąt godzin satysfakcjonującej rozrywki uda mu się wycisnąć. Podstawa: żadnych sztucznych wypełniaczy. Nawet podczas przysłowiowego oczyszczania kanałów z potworów i zbierania szczurzych ogonów będzie do tego doczepiona jakaś historia, czy to początek zarazy, czy wynik nieudanego eksperymentu, czy też początek wędrówki do ukrytych ruin podziemnego świata...
Świetnie. Na fabułę w questach pobocznych coraz więcej osób (profesjonalnych) zwraca uwagę. Rzadko która gra to ma, a mam na myśli też te tytuły spoza uniwersum RPG Makera.
Cytat:Na wstępną strukturę świata składa się 5 kontynentów o różnym klimacie (leśny, pustynny, arktyczny, wulkaniczny)
(patrz: standard w RTP)
Cytat:, na każdy kontynent kilkanaście regionów, a na każdy region ok. 10 lokacji, które liczą średnio po 20 map, nie licząc domostw, jaskiń i innych lokacji wewnętrznych. Aby uniknąć lagów, świat jest tworzony modułowo, kawałek po kawałku, z rozgałęzionymi przejściami zamiast jednej wielkiej lokacji. (nie pytajcie, ile czasu mi to zajmie :P)
5 * ~15 * 10 * ~25
18750... masz jakiś skrypt na więcej niż 999 map, czy zrobisz WIELKIE mapy + antilag? I tak przy najmniejszych założeniach wychodzi około
10000...
OK - czyli dobrą ocenę masz (na 99,999%) jak w banku.
Pod względem gameplay'u Wiedźmin 3 wersja RPG VX Ace.

(tak wiem, używam tej emotki po raz trzeci). Oby
Powodzenia! Mogę to hostingować? Plusy: strona na Weebly, hosting MEGA + jeszcze jakiś, statystyki pobrać / osób, które czytają opis (są chętne).
Adrapnikram - nie należy do wszystkiego podchodzić zbyt poważnie. Człowiek, który robi to dla fanu i podchodzi z lekkim humorem wypadnie też dobrze. Profesjonalizm... Profesjonalista też ma czasem dosyć wszystkiego i chce jechać w Bieszczady, ale nie może, bo jest profesjonalistą = depresja i odejście od pasji. I tak tu często jest pusto (na forum).