[MV] Venture
Aktualny czas: 28-04-26, 22:44 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] [MV] Venture
LordVertaa Offline
*

Liczba postów: 2

kartka [MV] Venture

Tytuł: Venture

O grze:
Venture to pierwsza moja gra, którą postanowiłem tworzyć. Fabuła została wymyślona przeze mnie w wyniku połączenia bardzo wielu pomysłów "niewypałów", które nie doczekały się nawet dema. Były to zwykłe projekty, które nauczyły mnie używać RPG Makera. Siedzę w nim około 2 lata, a na scenie jak dotąd nie widnieje żadna moja gra. Tak więc postanowiłem to zmienić. Zapraszam do wspólnego czekania na demo i oficjalną wersję. Zapowiadam także drugą część Venture o tytule "Venture: Kim jestem?"

Fabuła:

Venture opowiada o Rodwarze - księciu Wielkiego Imperium Zenture, który zostaje zepchnięty z tronu przez swego brata Vincento. Owy brat został wygnany za zdradę ojczyzny i publiczne upokarzanie rodu królewskiego. Rodwar dążąc do odzyskania władzy zmuszony jest przejść na złą stronę, która bardzo go zmieni.

Główni bohaterowie:

Imię: Rodwar
Ród: Królewski - Khaitów
Opis:
Rodwar jest najstarszym synem Ellatiela - poprzedniego władcy Zenture. Zostaje zrzucony z tronu przez swego brata Vincenta, który został wygnany za zdradę ojczyzny i upokarzanie rodu królewskiego. Rodwar ukończył 17 letnią służbę wojskową, na której nauczył się od swego dowódcy bardzo wiele. Jego specjalizacja to zwiadowca, czyli połączenie wojownika, maga i łowcy. Potrafi posługiwać się łukiem, magią oraz każdą bronią białą.

Imię: Carol
Ród: Arystokracja - Silvini
Opis:
Carol jest najmłodszym synem Remuald'a Silvini - bardzo popularnego dowódcy z wojny pod Evermonem, która odbyła się 173 roku Obecnej Ery Venture. Carol ma wielki talent dowódczy, odwagę oraz spryt, które sprawiają, że jest ważnym kompanem podczas przygody w Venture.

Imię: Vanessa
Ród: Królewski - Cervill
Opis:
Vanessa to jedyna córka Mithrie Cervill - królowej Republiki Eglardis. Pojawia się w historii dopiero w II rozdziale Venture, gdy Rodwar wybiera się w podróż polityczną do stolicy Republiki - Maydale. Vanessa to wspaniała kompanka Rodwara, która pomaga mu w aktualnej trudnej sytuacji. Przyczynia się do śmierci Carola w III rozdziale.

Statystyki:

- Mapy: 14 (4 -> 34x20, 10 -> 50x50)
- Poziom ukończenia fabuły: 2%
- Bohaterowie główni: 1/3*
- System ulepszania przedmiotów
- System walki: ABS (walka w czasie rzeczywistym**)
- Ilość oręża: 5/25 (20%)
- Ilość pancerza: 3/40 (7.5%)
- Poziom ukończenia mapy gry: 14/400 (3.5%)
- Grobowce: 0/10 (0%)
- Ilość przeciwników: 3/60 (5%)
- Ilość bossów: 0/5 (0%)
- Ukończone rozdziały fabularne: 0/9 (0%)
- Ukończenie całej gry: 4.75% (Demo dostępne od 10%)
- Szacowany czas gry: 5/180 <- w minutach (2.7%)
Są to aktualne statystyki gry, które mogą ulec zmianie.

*Bohaterów grywalnych w Venture dostępnych jest 3: Rodwar, Carol i Vanessa. Każdy z bohaterów ma oddzielne drzewko umiejętności, sakwę oraz wiele innych.
**Walka w czasie rzeczywistym to mój ulubiony system walki w RPG Makerze, który oprócz tego, że wygląda lepiej to jeszcze nie polega na notorycznym wciskaniu przycisku "Enter" co jest bardzo nużące.

Screeny z gry:

Menu Główne:
[Obrazek: YZpDNSs.png]

Fragment Rozmowy Rodwara z Generałem:
[Obrazek: s8KoKYu.png]

Screen z nocnego przemierzania lasu:
[Obrazek: xrwEmKU.png]

Pierwszy Screen z dnia:
[Obrazek: zrrvUJE.png]

Strona WWW:http://lordvertaa.esy.es/
Zapraszam także na bloga: http://lordvertaa.esy.es/blog/
"Rób to co lubisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-17 13:34 przez LordVertaa.)
01-02-17 22:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
[MV] Venture - LordVertaa - 01-02-17 22:13
RE: [MV] Venture - Yoroiookami - 01-02-17, 22:20
RE: [MV] Venture - AlmostNoRuby - 02-02-17, 18:03
RE: [MV] Venture - ~Nakhitto - 03-02-17, 00:09
RE: [MV] Venture - LordVertaa - 03-02-17, 16:27

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS