Animacja nad obrazkiem.
Aktualny czas: 28-04-26, 23:31 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Animacja nad obrazkiem.
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

Animacja nad obrazkiem.

W projekcie używam kilkunastu battlerów stworzonych ze zbitki różnego rodzaju obrazków, dzięki czemu przeciwnicy mogą w czasie atakowania poruszać kończynami czy wykonywać gesty itp. Problem polega na tym, że po zaatakowaniu takiego przeciwnika animacja ataku wyświetla się pod pokazanymi obrazkami, co mi nie przeszkadza bo wybredny nie jestem, ale dla innych wygląda po prostu brzydko. Tak więc - czy istnieje możliwość zmiany priorytetu wyświetlania tak, by animacje w czasie walki pokazywały się nad obrazkami? Szukałem na wielu forach i w różnych językach, ale najbliżej tego był skrypt na manualne wywołanie animacji komendą, co w zastosowaniu niesie ze sobą kilkaset typowych zdarzeń. Jeśli taka możliwość nie istnieje, alternatywnym rozwiązaniem byłoby wstrzymanie animacji w czasie walk z battlerami zbitymi z obrazków, gdyż sam brak animacji i tak wyglądałby lepiej niż animacja pojawiająca się pod nimi. Jeśli ktoś zna sposób/skrypt który pomógłby z jednym z wyżej wymienionych wariantów, byłbym bardzo wdzięczny.
Spoiler: (Otwórz)
15-06-18 22:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Animacja nad obrazkiem. - Revlis - 15-06-18 22:03

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS